reklamavelika2015a

nacelnik0

Povodom blagdana sv. Josipa zaštitnika Općine i Župe ovog je vikenda u Restoranu Zrinski održana svečana sjednica Općinskog vijeća Đurđenovac. Sjednici su uz općinske vijećnike, prisustvovali i brojni gosti i uzvanici, među kojima državni tajnik Ministarstva obrane Tomislav Ivić, koji je ujedno i počasni građanin Đurđenovca, pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić, počasni građanin Đurđenovca Vladimir Šeks, župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić te načelnici općina Feričanci, Petrijevci i Vladislavci. Sve prisutne je pozdravila predsjednica Općinskog vijeća Ana Magaš te naglasila zadovoljstvo s funkcioniranjem Općinskog vijeća i zajedništvom svih sudionika u općinskoj vlasti na planiranim projektima.

Načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović osvrnuo se na sve učinjeno u prošloj godini te na planove u narednom razdoblju koji su prvenstveno usmjereni na rješavanje sustava odvodnje otpadnih voda.

nacelnik1

"Protekla godina bila je najuspješnija u povijesti općine Đurđenovac, posebno što se tiče realiziranih investicija, ali i postavljanja temelja za realizaciju novih projekata. Želim istaknuti da smo sigurno jedna od najuspješnijih općina u državi, a sigurno najuspješnija u Osječko - baranjskoj županiji po povlačenju sredstava uz Europske unije, pisanju i apliciranju projekata, ali i njihovoj realizaciji. Iznimno važno je rješavanje problema vodoopskrbe na području cijele općine i u svih 14 naselja stanovnicima je osigurana pitka voda. U prošloj godini smo krenuli i u rekonstrukciju vodocrpilišta ''Đurđenovac'' koje je prošireno i modernizirano te je sada kapacitet 40 litara u sekundi, a do sada je bio 20 litara u sekundi. Radi se o projektu vrijednosti 21 milijun kuna za koji smo uspješnom aplikacijom sredstva povukli iz fondova EU. Sigurno da je to najveći i najvrjedniji projekt koji je od izuzetnog značaja za život na području općine. Uspjeli smo sredstvima Europske unije i sanirati odlagalište otpada ''Teodorovac'' vrijednosti 6,5 milijuna kuna. Bitna je i izrada projektne dokumentacije i aplikacijskog paketa koji će služiti za prijavu na fondove EU za izgradnju kanalizacijskog sustava na području cijele općine. Vrijednost projektne dokumentacije kanalizacijskog sustava je 3,5 milijuna kuna, a sama izgradnja procjenjuje se na 100 milijuna kuna. Poučeni dobrim iskustvima na dosadašnja tri projekta, uvjeren sam da ćemo potrebna sredstva za izgradnju sustava odvodnje osigurati iz europskih fondova. Za mene je iznimno važna činjenica da smo za rješavanje vodovodne i komunalne infrastrukture uspjeli osigurati europski novac. Uspjeli smo sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je financirao sa 60 posto troškove, a ostatak Općina Đurđenovac, energetski obnoviti zgradu vrtića koja je izgrađena 1931. godine. Intenzivno se radilo i na novom društveno - vatrogasnom domu u Našičkom Novom Selu, čiji završetak očekujemo kroz nekoliko mjeseci, a najvećim dijelom je rekonstruirana i Ulica Alojzija Stepinca u Đurđenovcu. Gradi se mrtvačnica u Bokšić Lugu, a nastavili smo i s uređenjem nerazvrstanih cesta i izgradnjom pješačkih staza. Kroz projekt ''Siguran pješak'' izgradit ćemo pješačke staze u svim naseljima općine. Meni kao načelniku osobito je važno da sva naselja imaju izgrađenu prometnu infrastrukturu i moja je velika želja da što prije počne izgradnja ceste u Krčevini. Aktivnosti idu dobrim smjerom i kroz nekoliko mjeseci uspjeti ćemo izgraditi cestu i u naselju Krčevina, jedinom koje još nema asfaltiranu cestu. Asfaltirati ćemo Zagorsku i Riječnu ulicu u Krčevini te spoj sa naseljem Beljevina, ali i cijelu Zelenu ulicu u tom naselju. To je projekt vrijednosti 8,5 milijuna kuna, a bit će riješen kroz program ruralnog razvoja. Očekujemo vrlo brzo i pozitivnu odluku Agencije za plaćanja u poljoprivredi i nakon toga ćemo raspisati natječaj za izvođenje radova.

Ovom prlikom želim svim Đurđenovčankama i Đurđenovčanima, stanovnicima ostalih naselja na području općine te cijenjenim gostima koji će posjetiti Đurđenovac, čestitati Dan općine i blagdan sv. Josipa, zaštitnika naše župe i općine." - poručio je naćelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović.

nacelnik3

Uz počasne građanine ĐurđenovcaVladimira Šeksa i Tomislava Ivića, čestitkama povodom Dana općine pridružio se i župan Vladimir Šišljagić koji je istaknuo vidljiv napredak općine Đurđenovac kojha može služiti kao primjer kako treba upravljati malom sredinom u svim segmentima razvoja te je mještanima čestitao Dan općine i zaželio puno uspjeha i u narednom razdoblju.Svečanost su svojim nastupima uveličali zbor župe sv. Josipa, KUD Zagorci Beljevina, KUD Đurđenovac te KUD Jasen Šaptinovci.Prije svečane sjednice, kod spomen obilježja ispred općinske zgrade položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje. Vijence su položila izaslanstva Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Osječko-baranjske županije i Općine Đurđenovac, a prigodnu molitvu izmolio je fra Josip Grubišić, župnik đurđenovačke Župe sv. Josipa.

 

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.