bon2017 12

modelari4

OŠ Dore Pejačević Našice i OŠ Josipa Jurja Strossmayera Đurđenovac bile su radionice malih majstora maketara i modelara. Naime, u školama su održana prva kola Modelarske lige Osječko-baranjske županije u organizaciji Zajednice tehničke kulture Osječko-baranjske županije te uz potporu Hrvatske zajednice tehničke kulture, Zajednice tehničke kulture grada Našica i Općine Đurđenovac.

U natjecanju u Našicama sudjelovalo je 29 ekipa (58 učenika) iz OŠ Dore Pejačević i OŠ kralja Tomislava, a imale su zadatak izraditi model komode od šperploče. Svaku ekipu na stolu je dočekao stroj, nacrt, šperploča, brusna daščica i ljepilo. Ocjenjivačko povjerenstvo je pažljivim pregledom i prema Pravilima natjecanja vrednovalo gotove uratke učenika te proglasilo najuspješnije ekipe 1. Modelarske lige. Prvo mjesto osvojili su Matko Blažević i Filip Košturjak iz OŠ Dore Pejaečvić, drugo Denie Fridl i Alen Knežević iz OŠ kralja Tomislava, a treće Marin Vukelja i Mate Boras, također iz OŠ kralja Tomislava.

modelari1

U Đurđenovcu, prije početka natjecanja, načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović i predsjednica Općinskog vijeća Ana Magaš, uručili su ravnateljici OŠ J.J.Strossmayera Martini Pavlić stroj Unimat basic 1 za rad, vrijednosti 2500 kuna. Stroj će se koristiti u izvođenju izvannastavnih tehničkih aktivnosti kao i u redovnoj nastavi tehničke kulture. U natjecanju je sudjelovalo 26 ekipa sa 52 učenika. Najbolje uratke bilo je teško odabrati, no pojedini radovi izdvojili su se svojom urednošću i kreativnosti. Prvo mjesto osvojili su Frano Vujević i Gabrijel Vidović, a drugo David Drozdek i Andrej Pavlić. Treće mjesto zauzeli su Tino Bužonja i Leopold Svetac.

modelari3

Dvije najuspješnije ekipe natjecanja u Našicama i u Đurđenovcu sudjelovat će u 2. kolo Modelarske lige, koje će se održati 9. svibnja na sportskom aerodromu Osijek-Čepin.

modelari2

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.