reklamavelika2015a

vijece1

Svoju posljednju radnu sjednicu u ovom mandatu održalo je Općinsko vijeće Đurđenovac. Posljednjoj 24. radnoj sjednici odazvalo se 13 od 15 vijećnika, a na dnevnom redu bilo je 30 točaka. Prije prihvaćanja dnevnog reda održan je aktualni sat tijekom kojeg je vijećnik Antun Trošelj pitao koliko je sredstava za Općinu Đurđenovac osigurala vlada premijera Oreškovića, a koliko vlada premijera Plenkovića. Pitao je i što je Općina poduzela da ugašene tvornice parketa i bačava ponovno počnu raditi u Đurđenovcu, jer se u Našicama otvara pogon za proizvodnju barrique bačava. Trošelj je zamolio da mu odgovore voditelji općinskih odjela, a ne načelnik. Voditeljica odsjeka za poslove proračuna i računovodstva Mirjana Lovaković rekla je da će dobiti pisani odgovor, dok mu je voditelj Odsjeka za gospodarstvo Tomislav Majsterić poručio da kada su u pitanju tvrtke u privatnom vlasništvu, Općina nema utjecaja na poslovne odluke o investiranju.

Vijećnika Mirka Pritišanca zanimalo je kada će završiti radovi na uređenju ceste u Riječnoj ulici u Šaptinovcima i u kojoj je fazi izgradnja mrtvačnice u Bokšiću Lugu. Načelnik Hrvoje Topalović rekao da će za tjedan dana biti asfaltirana cesta, a da je objekt buduće mrtvačnice pred izvedbom krovne konstrukcije.

Nakon aktualnog sata prešlo se na dnevni red i većina točaka, bez rasprave je donesena većinom glasova, jer su vijećnici Antun Trošelj i Saša Sambol bili suzdržani ili protiv.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili informaciju o stanju sigurnosti te izvješća o radu i financijskom poslovanju Hrvatske knjižnice i čitaonice te Dječjeg vrtića Jaglac te su dali suglasnost na Statut vrtića. Vijeće je jednoglasno donijelo i odluku o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja i prijavu na natječaj prema kojoj Općina planira zatražiti sredstva iz programa ruralnog razvoja za izgradnju pješačkih staza u Bokšiću, Šaptinovcima, Našičkom Novom Selu, Pribiševcima, Gabrilovcu i Ličkom Novom Selu. Jednoglasno je prihvaćeno godišnje izvješće o izvršenju proračuna za 2016. godinu. Ukupni prihodi su ostvareni u iznosu od 15.377.904 kune, a ukupni rashodi u iznosu 14.980.345 kuna.

Većinom glasova donesena je odluka o zaduživanju u iznosu od 3,5 milijuna kuna. Kreditna sredstva utrošit će se za dovršetak mrtvačnice u Bokšić Lugu, društveno-vatrogasnog doma u Našičkom Novom Selu te izgradnju nogostupa i asfaltiranje nerazvrstanih cesta. Vijeće je većinom glasova prihvatilo izvješće o radu općinskog načelnika Hrvoja Topalovića, a koji je podsjetio vijećnike na projekte i investicije realizirane tijekom 2016. godine. Većinom glasova je donesen i paket mjera o programima javnih potreba u športu, kulturi i socijalnoj skrbi kao i programima održavanja i gradnje komunalne infrastrukture.

Na kraju sjednice predsjednica Ana Magaš (HDSSB) zahvalila se svima na dobroj suradnji i konstruktivnom radu za dobrobit općine Đurđenovac. I načelnik Topalović zahvalio se vijećnicima na suradnji i najavio da će se svečana sjednica povodom Dana općine održati 17. ožujka.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.