reklamavelika2015a

opcina1

Danas je u Đurđenovcu načelnik općine Đurđenovac Hrvoje Topalović u pratnji direktora komunalnog poduzeća Vodorad Olivera Abičića ugostio župana OBŽ Vladimira Šišljagića te su svi zajedno obišli novoizgrađeno vodocrpilište, vrijedno 21 milijun kuna.

Nakon toga, u općinskoj vijećnici održan je radni sastanak, kojemu su uz načelnika, prisustvovali i njegova zamjenica Dragica Pavlić, predsjednica Općinskog vijeća Ana Magaš te općinski vijećnici Danijel Fridl i Ivan Cinkuš.

Načelnik Topalović je županu Šišljagiću predstavio tri najznačajnija projekta vrijedna 30 milijuna kuna, a koji su financirani iz fondova EU.

opcina2

"S ponosom mogu reći da smo zahvaljujući velikom trudu, radu i zalaganju uspjeli realizirati tri velika projekta iz vodoopskrbe i odvodnje. Dakle, uspjeli smo realizirati izgradnju i rekonstrukciju vodocrpilišta u Đurđenovcu i izgradnju vodovodne mreže naselja Lipine u vrijednosti 21 milijun kuna. Uspjeli smo sredstvima Europske unije i realizirati sanaciju odlagališta otpada Teodorovac u vrijednosti 6 milijuna kuna. Isto tako, izraditi projektnu dokumentaciju za sustav odvodnje vrijednosti 3,5 milijuna kuna. Smatram da ova značajna sredstva koja smo povukli iz fondova Europske unije, svrstavaju Općinu Đurđenovac u red najuspješnijih općina u Republici Hrvatskoj i s pravom se možemo podičiti. Naš proračun je 6,5 milijuna kuna, a povukli smo 30 milijuna kuna. To je za nas jako značajan uspjeh." – izjavio je načelnik Hrvoje Topalović.

Isto tako načelnik je dodao da se Općina uspješno prijavljuje i na natječaje Osječko - baranjske županije i to projektima u području gospodarske, komunalne i društvene infrastrukture. Podršku Županije, kaže Topalović, Općina očekuje i u ovoj godini, i to između ostalog, za izgradnju kuće oproštaja u Bokšić Lugu, uređenje društveno - vatrogasnih domova u Našičkom Novom Selu i Klokočevcima, opremanje kuglane i izgradnju dječjeg igrališta u Đurđenovcu.

opcina3

Nakon što je saslušao sve što je Općina Đurđenovac napravila kako bi omogućila komunalni i društveni razvoj, župan Vladimir Šišljagić pohvalio je općinsko vodstvo i njegovu sposobnost u privlačenju sredstava iz europskih fondova i ministarstava.

"S obzirom da je proračun općine Đurđenovac 6,5 milijuna kuna, vidimo da su se vrlo angažirali prema fondovima Europske unije i ministarstvima. Završena je kompletna vodovodna mreža na području cijele općine i za koji mjesec bit će završeno i vodocrpilište. Uspjeli su riješiti i odlagalište otpada, a gotovo je završena i dokumentacija za odvodnju, čija se izgradnja procjenjuje na 100 milijuna kuna. Svi ovi projekti su od velikog značaja za mještane općine Đurđenovac. " – istaknuo je župan Šišljagić. 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.