reklamavelika2015a

reagiranje1

Regiranje prenosimo u cijelosti...

"Iako nemam namjeru ulaziti u bilo kakve konflikte poglavito ne u ovo predblagdansko vrijeme moram reagirati na veliku količinu neistina izrečenih od strane g. Štabe i SDP-a Đurđenovac.

Doista je začuđujuća količina zlobe i elementarnog neznanja o načinu funkcioniranja lokalne samouprave i uprave te nepoznavanje Zakona o financiranju lokalne samouprave i Zakona o Proračunu koji jasno definiranju načine i visine financijskih opterećenja Općina i gradova koja ne mogu prelaziti 20% izvornih prihoda , a i da bi to ostvarili moraju imati suglasnost Vlade Rh. U slučaju Općine Đurđenovac ona ne prelazi niti 10%. Što se tiče kredita već sam rekao da se radi o  osiguravanju sredstava za financiranje projekata koje smo ili ćemo nominirati prema Eu  fondovima, nacionalnim fondovima, resornim ministarstvima i županiji Osječko -baranjskoj! Svatko tko imalo poznaje sustav apliciranja projekta i osiguravanju sredstava iz poglavito EU fondova zna da je u većini slučajeva potrebito osigurati dio sredstava iz vlastitog proračuna da bi ostvarili sufinanciranje iz Eu. Nažalost, g. Štaba i SDP Đurđenovac to nisu nikada radili pa je i logično da to ne znaju. Međutim nije logično, ali je nažalost istinito da nakon što su za vrijeme SDP-ove državne vlasti opstruirali kapitalne projekte poput izgradnje vodocrpilišta i vodovodne mreže, te nerazvrstanih cesta da su i sada na Općinskom vijeću bili protiv Strategije razvoja Općine i u njoj definiranih projekata poput nerazvrstanih cesta u Krčevini, Šaptinovcima i Beljevini, Mrtvačnice u Bokšić lugu, Doma u Našičkom Novom Selu, te pješačkih staza i cesta u Đurđenovcu, Beljevini , Klokočevcima, Pribiševcima, Sušinama, i Bokšiću!

No, bez obzira na te ispade i pokušaje opstrukcije od strane lokalnog SDP-a Općina Đurđenovac će nastaviti sa realizacijom navedenih projekata na dobrobit svih žitelja Općine. 

reagiranje2

Iznosi navedeni u Odluci o izvršavanju proračuna sastoje se od  iznosa stanja trenutnog kredita kod Privredne banke d.d. Zagreb iz 2010. godine koji ističe za 3 mjeseca, te kredita Vodorada d.o.o Đurđenovac također kod Privredne banke d.d. Zagreb iz 2007. godine, danih jamstava.

Iznos od 6.807.000,00 kuna koji  je naznačen u Odluci o izvršavanju proračuna, sastoji se od kako je naznačeno očekivanog stanja kredita Općine Đurđenovac, stanja kredita Vodorada na kraju proračunske godine, dakle koliko se očekuje da će biti otplaćeno.

U iznos je također uvršteno jamstvo koje je Općinsko vijeće Općine Đurđenovac na sjednici od 13. lipnja 2016. godine jednoglasno dalo Vodoradu d.o.o. Đurđenovac za zaduživanje kod Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Zagreb i to u iznosu od 5.359.916,96 kuna a za financiranje EU projekata izgradnje vodocrpilišta i sustava odvodnje u dijelu koji nije sufinanciran sredstvima EU! To jamstvo nije aktivirano!

Ovaj iznos,  budući je riječ o jamstvu mora  biti ugrađen i u Odluci o izvršavanju proračuna Općine Đurđenovac u tekućoj godini u kojoj se daje jamstvo.

Za dano jamstvo Općinskog vijeća i Ministarstvo financija je 04. srpnja 2016. godine dalo suglasnost na davanje jamstva Općine Đurđenovac za dugoročni kredit trgovačkog društva Vodorad d.o.. Đurđenovac."

​ ​OPĆINSKI NAČELNIK

 Hrvoje Topalović, dipl. iur.

 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.