bon2017 12

dvdvatrogasci2

Ovog vikenda, u subotu s početkom u 17,00 sati u prostorijama DVD-a Donja Motičina održana je redovna 69. godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Motičina koja je ujedno bila izborna.

Uz velik broj članova društva svih uzrasta skupštini su bili nazočni gosti, izaslanica Župana osječko-baranjskog gospođa Silva Wendling, pročelnica upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj u Osječko-baranjskoj županij, načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević, predsjednica općinskog vijeća Ružica Mikičić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Našica Vlatko Gašić, delegat Vatrogasne zajednice grada Našice Antun Balaić, predstavnici svih političkih stranaka, te udruga Općine. Također su bili nazočni i gosti iz Javne vatrogasne postrojbe Našice, DVD-a Našice, Stipanovci, Valenovac, Feričanci, Oriovac iz Brodsko-posavske županije te DVD-a Vugrovec iz grada Zagreba.

Skupštinom je predsjedao predsjednik Boro Peršić sa članovima radnog predsjedništva Ivanom Vargom dopredsjednikom te Zlatkom Vinkovićem zapovjednikom DVD-a. koji je ujedno i podnio Izvješće o radu za 2016. godinu, kao i plan rada za 2017. godinu. Financijsko izvješće za 2016. i plan za 2017. pročitao blagajnik Bernard Vrabac. Izvješće Nadzorne komisije o godišnjem pregledu rada društva podnio je njen predsjednik Ivan Vrabac.

dvdvatrogasci4

Od značajnijih događanja svakako je za izdvojiti sudjelovanje na 9 službenih vatrogasnih ntjecanja odnosno kupova. Najznačajnija natjecanja bila su 12. Državno natjecanje vatrogasne mladež RH u Puli gdje nastupila ekipa mladeži muška i zauzeli 42. mjesto i 7. Državno natjecanje vatrogasaca RH sa članovima „A“ osvojili 20. mjesto a članovi „B“ osvojili 9. mjesto. S tim rezultatima su bili najbolje rangirane ekipe sa naše županije.

Kao i svake godine tradicionalno je obilježen dan zaštitnika vatrogasaca sv.Florijan ali sudjelovalo se i u svečanoj procesiji povodom dana općine, gdje su vatrogasci nosili kip Presvetog Srca Isusova. Organizirana je i vatrogasna Fišijada na kojoj je prvo mjesto osvojilo ekipa DVD-a Vugrovec. U protekloj godini bilo je 8 intervencija od toga 2 požara otvorenih prostora i jedan požar stambenog objekta i 5 tehničkih intervenicja a što se odnosilo na izgradnju zečjih nasipa te ispumpavanja podruma i bunara za vrijeme poplava. Dva člana, odnosno Marko Bodo i Edi Mihaljević uspješno su završili seminar Opasnosti od plamenih udara. Zamjenik zapovjednika Petar Tomac položio je stručni ispit pred Povjerenstvom Ministarstva unutarnjih poslova za vatrogasce sa posebnim ovlastima i odgovornostima.

dvdvatrogasci1

Predsjednik Boro Peršić zahvalio se Osječko-baranjskoj županiji te općini Donja Motičina koji su prošle godine u uređenje doma te nabavku opreme izdvojili zavidan iznos.

U nastavku sjednice izabrano je novo vodstvo i to za predsjenika BORO PERŠIĆ, za zapovjendika ZLATKO VINKOVIĆ, za članve upravnog odbora: BERNARD VRABAC, DINO PERŠIĆ, DANIJEL SLIVEČKO, DARKO VINKOVIĆ, DAVOR VRABAC, IVAN VARGA, IVAN PERŠIĆ, JOSIP KOVAČEVIĆ, MARKO BODO, MATIJA BATRAC, MATKO STUPARIĆ, PETAR TOMAC i TOMISLAV GRANAT, za članove Nadzornog odbora: IVAN VRABAC, IVAN LUKAČIĆ i MATIJA ŠTEFANČIĆ, za članove u Skupštini Vatrogasne Zajednice Našice : BORO PERŠIĆ, ZLATKO VINKOVIĆ i DAVOR VRABAC te za člana u savjet mladeži Vatrogasne Zajednice IVAN VRABAC.

dvdvatrogasci3

Nakon svih izlaganja te izbora novog vodstva za riječ se javio predsjednik Vatrogasne zajednice grada Našice Vlatko Gašić koji je uputio riječi pohvale kako DVD-u Donja Motičina ali i Načelniku Kovačeviću jer je ostvario svoja obećanja i nastavio sa odličnim ulaganjima u vatrogasce.

Potom se nazočnima obratio Načelnik općine Željko Kovačević koji je rekao kako je zadovoljan sa radom DVD Donja Motičina te je ponosan na svoje vatrogasce. Osvrnuo se na to da se zadnjih nekoliko godina dosta ulaže u rad svih udruga a pogotovo u vatrogastvo i da će tako i nastaviti u buduće. Istaknuo je odličnu reakciju i organiziranost za vrijeme poplava te napomenuo da su prvi bili varogasci koji su pritekli u pomoć i ostali do kraja dok se situacija nije smirila. Čestitao je novoizabranom vodstvu te zaželio da nastave sa dosadašnim radom.

Naposljetku se sa nekoliko riječi obratila i izaslanica Župana gospođa gospođa Silva Wendling koja je pohvalila rad udruge, prenijela čestitke Župana i sama čestitala na postignutim rezultatima. Također se osvrnula na to da će Župan i ove godine donijeti Plan dodjele potpora iz Proračuna Osječko-baranjske županije u 2017. godini te upoznala o načinu prijavljivanja udruga kako bi ostvarili određenu potporu za nabavku nove opreme ili uređenja doma.

Na neformalnom dijelu skupštine svim sudionicima na državnom natjecanju predsjenik Boro Peršić dodijelio je prigodan suvenir, potom je nastavljeno druženje uz večeru koju je pripremio naš član i kuhar Stanislav Vinković a istu su poslužile supruge članova DVD-a.

S poštovanjem, tajnik društva Davor Vrabac.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.