bon2017 12

moticina1

U Donjoj Motičini u novoizgrađenoj nastavno – sportskoj dvorani, a povodom Dana općine i blagdana Presvetog Srca Isusovog, uz prisustvo velikog broja mještana općine te predstavnika županije, gradonačelnika, načelnika i njihovih zamjenika održana svečana sjednica. Na sjednici su tako uz domaćine načelnika Općine Željka Kovačevića i ostalih vijećnika bili župan Vladimir Šišljagić, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornoga uređenja Zdravko Vukić, gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar te načelnici i njihovi zamjenici općina Feričanci, Podgorač, Vladislavci, Satnica Đakovačka, Bizovac, Bilje i Vuka.

moticina4

Prije same sjednice održana je procesija središtem sela od kapelice sv. Srca Isusovog do crkve Svih Svetih, a nakon toga je kod spomen obilježja održana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

moticina5

Na svečanoj sjednici koja je uslijedila, a koju je vodila predsjednica Općinskog vijeća Ružica Mikičić prije svih se obratio Željko Kovačević, koji ovu općinu vodi već punih sedam godina i kome je vjerujemo ovo bio stvarno izniman dana što se moglo vidjeti i prema njegovim iskrenim emocijama.

moticina2

„U proteklih sedam godina stvoreni su veliki uspjesi, od katastarske izmjere, plinske mreže, javne rasvjete, asfaltiranih nerazvrstanih cesta te obnovljenih društvenih domova i mrtvačnica. Sve što je ostvareno rezultat je jednog velikog zajedništva i nastojanja za napredak ove sredine, uz potporu županije i državnih institucija. Osjećaj zajedništva nas nadahnjuje i daje poticaj za ostvarenje ciljeva koje smo zacrtali i u slijedećih godinu dana.“ – rekao je načelnik  Željko Kovačević koji je također nadodao kako će se na području općine provoditi niz novih kapitalnih i manjih projekata, a najvažniji je skorašnji početak gradnje ambulante.

Nakon načelnika Kovačavića, prisutnima se obratio i župan Vladimir Šišljagić.

moticina3

„Sretan sam kada se u svakom dijelu županije nešto novoga i lijepoga napravi kao što je ova dvorana, višenamjenski objekt koji je Donja Motičina dugo čekala. S ponosom ističem da ova općinska uprava dobro radi, jer da nije bilo predanosti i upornosti ne bi se osigurala tolika financijska sredstva za ulaganje u infrastrukturu i objekte.“ – rekao je župan Vladimir Šišljagić.

Čestitke Općini Donja Motičina, ali i Osječko-baranjskoj županiji uputili su ime susjednih općina pomoćnik ministra graditeljstva Zdravko Vukić, gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar, načelnik Feričanaca Antun Glavaš i načelnik Bilja Željko Cickaj.

moticina6

Marko Knežević, ravnatelj OŠ Vladimira Nazora Feričanci u sklopu koje djeluje područna škola u Donjoj Motičini, zahvalio se županiji, županu i načelniku na potpori i suradnji te naglasio kako je dvorana zajednički uspjeh i investicija u bolju, ljepšu i zdraviju budućnost. Podsjetio je i na povijest školstva u Donjoj Motičini.

moticina7

„Niža pučka škola osnovana je 1857., a zgrada škole je izgrađena 1860. godine.Osim učenika iz Donje Motičine, nastavu su pohađali i učenici iz Seone i Novog Sela sve do 1913. dok nisu dobili svoju zgradu. Od školske 1954./1955. do 1965./1966. u Donjoj Motičini postoji osmogodišnja škola koju pohađaju djeca iz Seone, Gazija i Gornje Motičine. U siječnju 1966. škola se pripaja Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Feričancima te se od tada do danas u Donjoj Motičini realizira samo razredna nastava za učenike Donje Motičine. Zbog dotrajalosti zgrada škole niže pučke škole je srušena 1968., a školska zgrada na kat srušena je 2005. godine. U crkvenim i vjeronaučnim prostorima nastava se održava od 1991. do 1995. kada je izgrađena nova zgrada škole. U školskom prostoru od 1996. radi Dječji vrtić Zvončić. Od osnutaka niže pučke škole 1857. do 2013. godine školu u Donjoj Motičini bilo je upisano 4.756 učenika.“ – rekao je ravnatelj Knežević. 

U prigodnom programu sudjelovali su članovi HKD-a Izvor Donje Motičine i učenici područne škole u Donjoj Motičini.

bricks2016

 

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.