reklamavelika2015a

dvd donja moticina skupstina 1

Ovog je vikenda (06.02.2016.) s početkom u 17,00 sati u prostorijama DVD-a Donja Motičina održana je redovna 68. izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donja Motičina.

Uz velik broj članova društva svih uzrasta skupštini su bili nazočni gosti, izaslanica Župana osječko-baranjskog gospođa Mira Vuknić, načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević, predsjednica općinskog vijeća Ružica Mikičić, član županijske skupštine Županije osječko-baranjske Dominik Miheljević, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Našica Vlatko Gašić, delegat Vatrogasne zajednice grada Našice Antun Balaić, predstavnici svih političkih stranaka, te udruga Općine. Također su bili nazočni i gosti iz Javne vatrogasne postrojbe Našice, DVD-a Našice, Stipanovci, Valenovac, Feričanci, Oriovac iz Brodsko-posavske županije te DVD-a Vugrovec iz grada Zagreba.

Skupštinom je predsjedao predsjednik Boro Peršić sa članovima radnog predsjedništva Ivanom Vargom dopredsjednikom te Zlatkom Vinkovićem zapovjednikom DVD-a. koji je ujedno i podnio Izvješće o radu za 2015. godinu, kao i plan rada za 2016. godinu. Financijsko izvješće za 2015. i plan za 2016. pročitao blagajnik Bernard Vrabac. Izvješće Nadzorne komisije o godišnjem pregledu rada društva podnio je njen predsjednik Ivan Vrabac.

dvd donja moticina skupstina 5

Od značajnijih događanja svakako je za izdvojiti domaćinstvo područnog vatrogasnog natjecanja te osvajanje dva prva mjesta Članova „A“ i „B“ te treće mjesto sa muškom mladeži. Skoro pa isti rezultat ostvareni su na izlučnom županijskom natjecanju u Semeljcima gdje su Članovi „B“ osvojili 1. mjesto, Članovi „A“ 2. mjesto a mladež 3. mjesto i tako ostvarili plasman sa sve tri ekipe na državno natjecanje koje će se ove godine održati u Puli. Kao i svake godine tradicionalno je obilježen dan zaštitnika vatrogasaca sv.Florijan ali sudjelovalo se i u svečanoj procesiji povodom dana općine, gdje su vatrogasci nosili kip Presvetog Srca Isusova. Organizirana je i vatrogasna Fišijada na kojoj je mladi kuhar i operativni član DVD-a D.Motičina Dalibor Boljkovac osvojio prvo mjesto. U protekloj godini bilo je 6 intervencija od toga 5 požara otvorenih prostora i jedan požar gospodarskog objekta. Dva člana, odnosno Zlatko Vinković i Tomislav Granat uspješno su završili seminar Opasnosti od plamenih udara, dok su Stjepan Bijuklić, Dalibor Boljkovac, Benedikt Knežević, Edi Mihaljević, Danijel Mikičić i Matko Stuparić položili ispit za vatrogasca.

Predsjednik Boro Peršić zahvalio se Osječko-baranjskoj županiji te općini Donja Motičina koji su prošle godine u uređenje doma te nabavku opreme izdvojili preko sto tisuća kuna. Također je istaknuo kako su Zapovjednik i Dozapovjednik položili stručni ispit pred Povjerenstvom Ministarstva unutarnjih poslova za vatrogasce sa posebnim ovlastima i odgovornostima.

dvd donja moticina skupstina 4

Nakon svih izlaganja za riječ se javila izaslanica Župana gospođa Mira Vuknić koja je pohvalila rad udruge, prenijela čestitke Župana i sama čestitala na postignutim rezultatima. Također se osvrnula na to da je Župan 20. siječnja ove godine donio Plan dodjele potpora iz Proračuna Osječko-baranjske županije u 2016. godini te upoznala o načinu prijavljivanja udruga kako bi ostvarili određenu potporu za nabavku nove opreme ili uređenja doma.

dvd donja moticina skupstina 2

Potom se nazočnima obratio i Načelnik općine Željko Kovačević koji je rekao kako je ponosan na DVD Donja Motičina i osvrnuo se na to da se zadnjih nekoliko godina dosta ulaže u rad svih udruga a pogotovo u vatrogastvo i da će tako i nastaviti u buduće.

dvd donja moticina skupstina 3

Naposljetku se sa nekoliko riječi obratio i predsjednik Vatrogasne zajednice grada Našice Vlatko Gašić koji je uputio riječi pohvale kako DVD-u Donja Motičina ali i Načelniku Kovačeviću jer je ostvario svoja obećanja i nastavio sa odličnim ulaganjima u vatrogasce.

Poslije službenog dijela skupštine, nastavljeno je druženje uz večeru koju su poslužile supruge članova DVD-a.

 

 

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.