reklamavelika2015a

strat1

U prostorima Zavičajog muzeja Našice (Dvorac Pejačević) 10. prosinca 2017. godine održana je osnivačka skupština Glazbenog društva „Strat“ Našice.

 

Svrha osnivanja društva prije svega je okupljanje ljudi zainteresiranih za glazbeno stvaralaštvo, organiziranje manifestacija i radionica, te izvođenje glazbenog programa u javnosti.

Cilj društva je unaprjeđenje koncertne i rock kulture u gradu Našicama, pružiti svim zainteresiranim pojedincima i glazbenim sastavima mogućnost glazbenog stvaralaštva i mogućnost predstavljanja svojeg rada javnosti putem radionica, nastupa i manifestacija. Zadatak društva je svakome omogućiti izražavanje svojih glazbenih talenata.

Na početku Skupštine Darko Silađi obratio se skupu s nekoliko uvodnih riječi te pozdravio prisutne i zahvalio što su se odazvali. Ujedno je predloženo i usvojeno radno tijelo skupštine u sastavu Vitomir Turalija kao predsjedavajući i Darko Silađi, zapisničar.

Obavljene su sve potrebne radnje za osnivanje Društva, izrađen statut, Društvo je registrirano u registar poslovnih subjekata, postoji porezni broj, izrađen je žig i u banci otvoren žiro-račun.

Na skupštini je za predsjednika društva izabran Zvonimir Hajek, za predsjednika nadzornog odbora izabran je Siniša Kajgana, a za članove nadzornog odbora izabrani su Renato Hrkač i Boris Seničanin.

Na skupštini su dogovorene osnovne smjernice Društva: predstaviti se institucijama kao ozbiljna udruga, organizirati koncerte, nastupe i sl., te primati nove članove, širiti se i otvarati nove vidokruge i provoditi nove ideje.

Društvo će se zalagati i poticati suradnju s ostalim gradskim udrugama i institucijama, te sa sličnim udrugama u bližoj i daljoj okolici, a kao prijedlog predložena je organizacija sada već tradicionalnog druženja našičkih rock sastava koje se održava svake godine krajem siječnja, a svakako je plan u Društvo dobiti mlađe naraštaje kojih u našem gradu svakako ima.

Ovim putem Glazbeno društvo „Strat“ poziva sve zainteresirane za rad i članstvo u Društvu, sve koji su voljni pridonijeti razvoju gradske glazbene i rock kulture da se jave na Facebook stranicu Društva: https://www.facebook.com/GDStratNasice/.

strat2

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.