reklamavelika2015a

clip1

U prostoru Hotela Park Panolija, 05. prosinca 2017. godine s početkom u 17h, u sklopu provedbe projekta Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica, a u organizaciji Centra za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice (CLIP Našice) održano je predavanja o Međunarodnom danu volontera.

Ispred nositelja projekta, a i projektnih partnera, sve nazočne je pozdravila Emilija Malovčak, voditeljica projekta, koja je ujedno i vodila svečani program. Voditeljica projekta je objasnila da joj je iznimno zadovoljstvo biti sa svim prisutnim divnim ljudima, volonterima, koje krase nesebičnost, altruizam i želja za boljim.

clip2

„Obilježavanje Međunarodnog dana volontera i dodjela volonterskih nagrada je velik događaj za Našice i našičke volontere koji su dio civilnoga društva, ali i nositelji društvenog napretka našeg grada. Prepoznati važnost volontera, znati im zahvaliti i s njima obilježiti njihov dan iskaz je poštovanja, ali i pokazatelj demokratskog načina življenja.“ rekla je Malovčak.

 

Objasnila je kako je u sklopu projekta upravo zbog velikog broja OCD-a u Našica i velikog broja volontera i osnovan Lokalni volonterski centar Našice. Centar je platforma za bolji i lakši volonterski rad onih organizacija koje provode volonterske programe, ali i mjesto – baza za volontere. „U Našicama je preko 150 udruga koje djeluju na volonterskoj bazi, no na popisu organizatora volontera u 2016. godini, koje vodi Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku iz Našica je samo njih 6 službeno upisano. Znak je to da ipak ima prostora i ponajviše potrebe za puno rada, a prvenstveno naučiti sve ostale organizacije kako i po zakonu postati organizator volontiranja i kako pravilno provoditi volonterske programe, a volonterima osigurati sve one prednosti koje im njihovim djelovanjem pripadaju.“ rekla je Malovčak.

clip5

Predavanje o Međunarodnom danu volontera, njegovom značaju i ulozi obilježavanja je ispred Udruge učenika, mladih i učenika s teškoćama „Prijateljstvo“ održala Julijana Rigl Benović. U sklopu predavanja, a u organizaciji Lokalnog volonterskog centra Našice (LVC Našice) upriličena je dodjela volonterskih nagrada za 2017. godinu. Nazočnima se obratila i Irena Stipanović, predsjednica LVC Našice koja je istaknula značaj volontera za Našice i objasnila kako su natječaj za volonterske nagrade raspisali sa svrhom da se volonteri i volonterske organizacije potaknu na još bolji rad, ali i da se onim najupornijima javno i zahvali.

U kategoriji Volonterska nagrada za volonterski angažman pojedinca nagradu je dobio Anđelko Cvijetović, nominiran od strane članova udruge Otvoreno srce Našice, a priznanja su dobili: Branka Hajek, volonterka Humanitarne udruge Dar dobrote Našice, nominirana od strane CLIP Našice za poseban doprinos pri provođenju volonterskih aktivnosti na projektu Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica. Priznanje je dobila i Lucija Brajdić nominirana od strane Zavičajnog muzeja Našice, Darija Vlajnić nominirana od strane Društva naša djeca Našice te Ana Malvić, volonterka Humanitarne udruge Dar dobrote Našice, nominirana od strane CLIP Našice za poseban doprinos pri provođenju volonterskih aktivnosti na projektu Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica.

clip4

Volontersku nagradu za volonterski angažman organizatora volontiranja dobio je Crveni križ Našice, a priznanja Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice, Društvo naša djeca Našice i Hrvatska narodna knjižnica i čitaonica Našice, nominirana od strane Zavičajnog muzeja Našice.

clip3

Volontersku nagradu za volonterski angažman obrazovne ustanove dobila je OŠ Kralja Tomislava Našice.

Nagrade i priznanja nominiranima je ispred LVC Našice uručila Irena Stipanović, koja je izrazila veliko zadovoljstvo odazivom i napomenula kako je ovo prva takva dodjela u Našicama, no da se veseli slijedećoj te ponovnom okupljanju i volonterskom obilježavanju Međunarodnog dana volontera. Svečani dio programa je zatvorila voditeljica projekta, a nakon tog službenog dijela upriličen je domjenak i druženje.

Projekt Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i ukupna vrijednost projekta je 556.699,09 kuna, a provodi se od 01. lipnja 2017. – 31. svibnja 2018. godine. Projekt provode nositelj projekta Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice (CLIP Našice) sa partnerima: Centrom za socijalnu skrb Našice i Humanitarnom udrugom Dar dobrote.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.