bon2017 12

mamograf

Ovih je dana u Opću bolnicu Našice dostavljen i isporučen jedan od najmodernijih uređaja za izvođenje digitalne mamografije.

Dosadašnji mamograf je bio star oko 25 godina i od svibnja prošle godine je zbog kvara izvan upotrebe te smo od tada ovu pretragu izvodili na posuđenom uređaju iz Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, čijoj upravi se ovom prigodom još jednom zahvaljujemo. Mamograf je neophodan i u kombinaciji sa UZV-om dojke, nezamjenjiv za rano otkrivanje karcinoma dojke. Ovaj najsuvremeniji uređaj će omogućiti puno brže i preciznije izvođenje ove izuzetno važne dijagnostičke pretrage, a vrijedan je oko 1.1 milijun kuna. Sredstva je u cijelosti osigurala Osječko-baranjska županija i to rebalansiranjem sredstava koja su ostala dostupna nakon što je Ministarstvo zdravstva odlučilo sufinancirati nabavku CT-a za našu bolnicu.

Nakon kraće obuke i upoznavanja s tehničkim karakteristikama, uređaj će započeti s radom.

mamograf1

Zahvaljujemo se na podršci i razumijevanju te financijskim sredstvima osnivaču Osječko-baranjskoj županiji na čelu sa županom gosp. Ivanom Anušićem, a također i ministru zdravstva prof.dr.sc. Milanu Kujundžiću na izdanoj suglasnosti za nabavu ovog uređaja, ali i na svemu što čini za našu ustanovu i korisnike njenih usluga.

Ravnatelj OB Našice:

Hrvoje Šimić, dr. med., spec.

fizikalne medicine i rehabilitacije

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.