reklamavelika2015a

tudman4

U organizaciji Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice i Hrvatske sveučilišne naklade jučer je u prepunoj Gradskoj vijećnici Grada Našica predstavljena knjiga „Druga strana rubikona: politička strategija Alije Izetbegovića“ Miroslava Tuđmana.

Sve prisutne goste pozdravila je ravnateljica Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice Našice Silvija Šokić. Pozdravnim riječima obratio se i Gradonačelnik Josip Miletić te zahvalio svima na dolasku.

Miroslav Tuđman u svojoj knjizi "Druga strana Rubikona : Politička strategija Alije Izetbegovića" donosi građu za razumijevanje povijesnih prilika, odluka i događaja koji su oblikovali današnju BiH. Analiza motive i vrijednosti na kojima se temelji Izetbegovićeva politička filozofija, prikazuje strateške ciljeve kojima je težio .

Autor smatra da je Izetbegovićeva politička strategija težila  ostvarenju jasno definiranih ciljeva, kojima su zapreka bile velikosrpska politika i agresija, zahtjevi Hrvata za federalnim uređenjem BiH i međunarodna zajednica sa svojim mirovnim planovima i uvjetima koji nisu bili kompatibilni s ciljevima muslimanskoga vodstva.

Tuđman se bavi i motivima koji su doveli do muslimansko-hrvatskog sukoba i ciljevima koje je muslimanska politika namjeravala ostvariti ulazeći u sukob s HVO-om, kako bi, prema autorovim riječima, demontirala političku strukturu HVO-a, odnosno ukinula Hrvatsku zajednicu Herceg Bosnu.

Književnu večer vodili su asistentica na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku Antonija Vuljev te predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora Damir Buljević. Knjiga se mogla kupiti po promotivnoj cijeni.

 
bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.