banner izzy2016

bolnica5

Odnedavno je kroz bolnički informacijski sustav integriran novi modul eNovorođenče, instaliran je u probni rad dodatak LIS-laboratorijskom informacijskom sustavu, a u tijeku je i završna faza uvođenja RIS-radiološkog informacijskog sustava.

Modul eNovorođenče ima za cilj omogućiti elektroničku prijavu poroda čime se postiže povezanost informatičkog sustava bolnice, HZZO, ordinacija pedijatara i liječnika obiteljske  medicine, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, te Ministarstvo uprave.

Puni opseg ove usluge zaživjeti će skorom odlukom Ministarstva uprave. LIS i RIS će uvelike doprinijeti poboljšanju kvalitete rada, ubrzanju procesa rada, ali omogućiti i značajne uštede kroz bolju kontrolu, nepotrebno ponavljanje pojedinih dijagnostičkih postupaka i pretraga te smanjivanje izvođenja  nepotrebnih pretraga poštujući stručne protokole.

Posebnost RIS-a je da ćemo osim unutarnjeg boljeg povezivanja, biti integrirani sa KBC Osijekom i njihovom radiologijom, a uskoro bi trebalo započeti povezivanje radioloških sustava slavonskih bolnica. 

Naravno da će dobrobit ovih novosti uvelike osjetiti i korisnici naših usluga koji će na ovakav način dobiti kvalitetniju, sigurniju i bržu zdravstvenu uslugu.

Ravnatelj OB Našice:

Hrvoje Šimić, dr. med., spec.

fizikalne medicine i rehabilitacij

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.