banner izzy2016

ruzica grad

Posjetili smo Ružicu grad - utvrda koja je izrasla iz planine i stoljećima odolijeva zubu vremena kako i u svoje zlatno vrijeme mnogim zlobnim nenamjernicima.

Oko Ružice grad vežu se mnoge legende kao i najpoznatija o plemiću i vili Ružici koja je voljela to mjesto i sjenu vinove loze, te je stalno pokušavala osloboditi to mjesto od debelih zidova koju je dao sagraditi plemić. Kako bi što bilo sagrađeno tako je već drugi dan sve bilo srušeno. Plemić to više nije želio trpjeti i uhvatio je vilu, zazidao ju u zidove najvišeg tornja kako bi napokon mogao dovršiti svoje zdanje bez muka koje su mu vile zadavale braneći mjesto na kojem su se stoljećima okupljale.

No kako svaka bajka ima sretan kraj, tako je i plemić zaboravio riječi mudrog starca koji ga je upozorio da ne smije dirati vile te je njegova sreća potrajala samo jedan dan.

Veliki kamen s vrha kule u kojoj je bila Ružica ubila ga je na mjestu. Zao plemić je ubrzo zaboravljen, no vila Ružica nije.

Sretan kraj kako za koga ;)


Za više ovakvih videa posjetite youtube kanal GruberAG klikom na link ispod na kojem redovito objavljuju vlogove ( dnevnike snimanja ) te ljepote Našica i okolice.

https://www.youtube.com/c/gruberag?sub_confirmation=1

Ukoliko Vam se video sviđa molim da podržite ekipu klikom na crveni gumb subscribe tj. pretplatite se na kanal, lajkajte video zapise i dijelite.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.