banner izzy2016

svijetlla3

Sa subote na nedjelju 28. na 29. listopada, vraćanjem jednog sata unatrag započinje zimsko računanje vremena.

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je da u razdoblju zimskog računanja vremena na motornom vozilu za vrijeme vožnje danju moraju imati upaljena dnevna ili kratka svjetla. Također, i vozači bicikala od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. Vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu.

U slučaju nepoštivanja iznesenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300,00 kuna. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

promet nasice 1

Podsjećamo vozače da je od 15. studenog 2017. godine do 15. travnja 2018 godine obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Pod zimskom opremom za vozila najveće dopuštene mase do 3,5 t podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg (pripravni za postavljanje na pogonske kotače ili na jednu pogonsku osovinu kod vozila s pogonom na sva 4 kotača).

Po zakonu o sigurnosti prometa na cestama, zimski uvjeti na cestama su takvi uvjeti kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica.

svijetla1

Kao i prethodnih godina, povodom blagdana, očekuje se velika frekvencija prometa u zonama groblja, zbog čega će policijski službenici poduzimati aktivnosti u cilju povećane protočnosti i sigurnosti prometa na prometnicama Osječko – baranjske županije.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.