banner izzy2016

felga1
Našice - Došla su nam hladnija vremena kada na cesti jedino glavu čuva prava zimska guma ili ona koja služi tijekom cijele godine. Čim se temperature spuste oko nule, a pogotovo ispod nje, na cestama možemo biti jedino sigurni ukoliko na svojim autima imamo ispravne, zimske ili cjelogodišnje gume.

Svima je poznato kako ljetna guma ima kudikamo manju dubinu utora od onih koje posjeduju zimske gume. Upravo zbog toga, a i njihovih drugih osobina, ljetne gume bolje prianjaju za cestu kada je asfalt topao ili vruć, za razliku kada je cesta hladna, skliska ili smrznuta, kada ta ista ljetna guma gubi svoja svojstava i postaje vrlo opasna. Ukoliko pogledamo na crnu statistiku vezanu uz promet, lako možemo vidjeti kako se najviše prometnih nezgoda događa upravo u vrijeme zahlađenja, točnije prelaska iz ljeta u jesen ili zimu. Vrlo česta su u takvim slučajevima, ukoliko vozač koristi na svom automobilu ljetne gume, proklizavanja te je put koćenja kudikamo duži. Upravo zbog toga vrlo je važno da se na svojim automobilima što prije promijenite gume jer to uz vas koji vozite automobil, štiti i one koji su također sudionici u prometu, a ili su pješaci ili koriste neki drugi oblik prijevoza.

felga2

Prema zakonu Republike Hrvatske od 15. 11. obavezno je na svojim automobilima imati zimske gume ili one cjelogodišnje, a ukoliko vas policija zaustavi, a vi niste učinili promjenu, točnije ostali ste na ljetnim gumama, možete dobiti visoku kaznu. Vjerujemo kako je policijska kazna ili nešto gori slučaj, prometna nesreća, kudikamo gori scenarij, od odlaska kod vulkanizera koji će vam promijeniti vaše gume.

Jedno od osnovnih pravila, a to zna skoro svaki vozač je da na automobilu treba uvijek 100% raditi nekoliko stvari. Kočnice, amortizeri i gume su nešto što je osnova i ukoliko je nešto od toga neispravno treba se pod hitno popraviti ili izmijeniti.

felga3

Zbog svega rečenog, ukoliko na svojim automobilima do sada još niste promijenili gume, to je prioritet. Ukoliko ste pri vožnji doživjeli proklizavanje, a imate zimske ili cjelogodišnje, pogledajte utore svojih guma jer je možda i to jedan od pokazatelja koji vam govori kako su vaše gume dale svoje.

felga4

Za kraj, ukoliko niste sigurni, jer nismo svi automehaničari, kakvo je stanje vaših guma ili ostalih dijelova na automobilu posjetite svog vulkanizera, koji će vam vjerujemo reći pravo stanje vašeg limenog ljubimca. Važno je imati povjerenja kako u automobil, a tako i u osobu koja ga održava.

felga5

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.