banner izzy2016

Mikrofon1
U povodu obilježavanja Međunarodnoga dana svjesnosti o mucanju u nedjelju 22. listopada na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) s početkom u 13.30 bit će prikazan dokumentarni film Mikrofon je Vaš. O svojim iskustvima, traumama, problemima i terapijama, ali i vlastitome suočavanju s mucanjem u filmu otvoreno govore osobe koje mucaju – bivši guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Željko Rohatinski, nogometni trener Slaven Bilić, svećenik Marko Čubelić, glazbenik Zlatan Stipišić Gibonni, student logopedije Ivan Đurđević, učenica Franka Kreutz, Vladislav Hinšt, inženjer Mario Pirak, logopedinje Suzana Jelčić Jakšić i Senka Sardelić te Noa, Jan, Ema, Nikola i Dominik, djeca koja svladavaju terapeutski program. Scenarij i režiju dokumentarnoga filma Mikrofon je Vaš potpisuje Željko Rogošić, direktor je fotografije Dražen Petrač, autor glazbe Zlatan Stipišić Gibonni, montažerka Davorka Feller, a producentica Sunčana Hrvatin Kunić.
Mikrofon2

Dokumentarni film Mikrofon je Vaš prvi je hrvatski film o problemu mucanja, problemu s kojim se i u nas i u svijetu suočava popriličan broj djece, ali i odraslih, no o mucanju i o tome kako ga svladati, često se ne govori ili se govori tek prigodničarski, pa je velik broj ljudi koji mucaju prepušten sam sebi, često i stigmatizaciji, osudi ili ruganju okoline. Film govori o tome s kakvim se sve iskustvima i reakcijama susreću osobe različite dobi koje mucaju te kako se s time nose poznati ili manje poznati, odrasli i djeca, ali se na primjeren i optimističan način upozorava i upućuje da rješenja za taj problem uvijek ima. Film kroz nekoliko ljudskih sudbina proširuje spoznaje o uzrocima, manifestacijama i društvenim posljedicama mucanja sa željom da se povećavanjem svjesnosti društva i pojedinca s tim problemom lakše nosimo“, poručuje scenarist i redatelj dokumentarnoga filma Mikrofon je Vaš Željko Rogošić.

Dokumentarni film Mikrofon je Vaš snimljen je 2014. godine, a Hrvatska radiotelevizija, uz britanski BBC, jedini je europski javni medijski servis koji je proizveo ovakav dokumentarni sadržaj uz sudjelovanje isključivo osoba koje mucaju ili su uspjele staviti pod nadzor ili svladati mucanje.

Osim na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) dokumentarni film Mikrofon je Vaš bit će dostupan i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

 

 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.