bon2017 12

vol1
U sklopu projekta Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica održana je edukacija na temu menadžmenta volontera. Edukaciju su organizirali nositelj projekta Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice - CLIP Našice, te partneri: Centar za socijalnu skrb Našice i Humanitarna udruga Dar dobrote.
vol2
Edukacija je koncipirana kroz tri modula koja su odrađena u 7 dana. Prvi modul - PRIPREMA TEMELJA ZA RAZVOJ I PLANIRANJE VOLONTERSKOG PROGRAMA održan je u razdoblju od 09.08. – 11.08.2017., dok je drugi modul - PRONALAŽENJE PRAVOG VOLONTERA organiziran 14. i 15. 09. 2017., a treći modul - SUPERVIZIJA, VREDNOVANJE I NAGRAĐIVANJE VOLONTERA 21. i 22.09.2017. godine u Hotelu Park Panolija Našice.

Cilj edukacije bio je unaprijediti kapacitete predstavnika organizacija civilnog društva, javnih ustanova i institucija s područja grada Našica za vođenje volontera i volonterskih programa kroz razvoj znanja, vještina i stavova potrebnih za njihovo uspostavljanje i/ili unaprjeđenje. Jedan od ciljeva edukacije bilo je i umrežavanje neprofitnih organizacija, ustanova i institucija na području grada Našica.

Edukatorica je bila Nora Petrović, koja ima dugogodišnje volontersko iskustvo te relevantnu osposobljenost za volonterski menadžment.

Polaznici edukacije dobili su potvrdu o završenoj edukaciji Volonterskog menadžmenta.

vol3

Voditeljica projekta, Emilija Malovčak, istaknula je zadovoljstvo posjećenošću edukacije koja je uključila udruge, ali i djelatnike Zavičajnog muzeja Našice, Opće bolnice Našice kao i djelatnicu Crvenog križa Virovitica. „Zadovoljstvo je veće jer je edukacija poslužila za međusobno umrežavanje, određivanje trenutnog stanja volonterstva u Našicama i formiranje temelja za unapređenje volonterskog menadžmenta. Rijetke su prilike kada se predstavnici organizacija civilnog društva, javnih ustanova i institucija nađu i međusobno raspravljaju te za konkretne probleme pronalaze zajednička rješenja, kao što smo činili na ovoj sedmodnevnoj edukaciji. Uz dobivena potrebna znanja mislim da je to bila dodana vrijednost i ono neprocjenjivo.“ rekla je Malovčak.

Koordinatorica volontera, Marija Knežević pozvala je sve prisutne da se za sve potrebno, vezano uz volonterstvo jave u Lokalni volonterski centar Našice, osnovan u sklopu projekta Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u ukupnoj vrijednosti od 556.699,09 kuna, a provodi se od 01.lipnja 2017. – 31. svibnja 2018. godine.

 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.