bon2017 12

bolnica2

NAŠICE – Danas su u uredu ravnatelja Opće bolnice Našice na skromnoj svečanosti uz prisustvovanje pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdane Gvozdanović, ravnatelja bolnice, dr. Hrvoje Šimića i gradonačelnika Našica, Josipa Miletića, uručili novčanu donaciju dr. Maji Vučinić, specijalistici pedijatrici endokrinologu za pokriće troškova odlaska na 10. međunarodni kongres pedijatrijske endokrinologije, koji se održava u Washingtonu od 14. do 17. rujna.

Na donaciji je zahvalila dr. Maja Vučinić koja je naglasila da joj to puno znači i da je to na neki način potvrda da su njezin rad i trud koje je uložila u istraživanje koje je provedeno prije nekoliko godina, imali smisla.

bolnica3

"Ovo nije samo financijska pomoć, nego i priznanje za uloženi rad i trud u istraživanje. Tema je bila dokazivanje da uz advekatan unos joda danas više nemamo visoku učestalost ili pojavnost povećanja štitnjače u djece kao posljedice nedostatka joda, a što je bilo u prošlom stoljeću – rekla je dr. Maja Vučinić. Podsjetila je da je u prvim desetljećima prošlog stoljeća Slavonija imala visoku učestalost, odnosno prevalenciju strume u dječjoj dobi, što je bio javno zdravstveni problem. ''Jedan dio djece su imali ozbiljne poteškoće, bili su već rađani sa značajno nižim intelektualnim potencijalom i to su osobe koje u medicini imaju dijagnozu kretenizma'', - pojasnila je dr. Maja Vučinić. Naglasila je da će na svjetskom kongresu predstaviti rezultate istraživanja te je zahvalila ravnatelju bolnice. Dr. Hrvoju Šimiću na angažiranju na pronalaženju materijalnih sredstava te gradonačelniku Josipu Miletiću na odobrenim sredstvima.

Gradonačelnik Josip Miletić rekao je kako odlazak našičke liječnice na svjetski kongres Gradu, ali i bolnici jako puno znači.

bolnica1

"Školovanje je nešto u što treba kontinuirano ulagati, jer bez kvalitetnog kadra ne možemo napredovati. Doktorica Vučinić je puno napravila u znanstvenom dijelu i znam da je puno truda uloženo da bi se došlo do kongresa. Naša bolnica će u svakom slučaju biti oplemenjena i obogaćena novim znanjima i iskustvima i uvjeren sam da će to pomoći u liječenju pacijenata." – rekao je među ostalim gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić.

Ravnatelj Opće bolnice Našice, dr. Hrvoje Šimić naglasio je da će bolnica uvijek poticati svoje kadrove u stručnom razvoju.

"Bolnica će uvijek podržati razvoj svojih kadrova, jer moderna oprema i prostoru ništa ne vrijede bez stručnih ljudi. Sudjelovanjem doktorice Vučinić na svjetskom kongresu dokazujemo da imamo stručnjake koji su ravnopravni sa kolegama liječnicima ne samo na nacionalnoj, nego i na svjetskoj razini." – sa zadovoljstvom je rekao dr. Hrvoje Šimić, ravnatelj našičke bolnice.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.