bon2017 12

clip1

Pripadnici našičkih udruga sudjelovali su u prvom modulu ciklusa Menadžmenta volontera.

U srijedu, četvrtak i petak (09. – 11.08.2017.) u sklopu provedbe projekta Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica, nositelj projekta Centar za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice (CLIP Našice) i projektni partneri Humanitarna udruga Dar dobrote Našice i Centar za socijalnu skrb Našice u Hotelu Park Panolija u Našicama organizirali su prvi od tri modula iz ciklusa edukacije Menadžment volontera.

U prvom trodnevnom modulu, polaznici su se upoznali sa zakonskim regulativama volonterstva u Hrvatskoj, etičkim kodeksom volontera, važnošću motiviranja volontera i značajem pripreme i izrade volonterskih programa.

clip2

 

Intenzivna edukacija je koncipirana tako da se kroz nju polaznicima pruže znanja i vještine potrebne za kvalitetno koordiniranje volonterima.

Sudionici su kroz praktični rad započeli s planiranjem volonterskih programa u okviru svojih organizacija, a njihovu daljnju razradu nastaviti će kroz preostala dva modula (rujan 2017.) kojima će se obuhvatiti selekcija i uključivanje volontera, obuka i edukacija volontera za volonterski posao, supervizija i nagrađivanje volontera.

Predavači su bili stručnjaci sa područja savjetovanja i završenom edukacijom Volonterskog menadžmenta: Nora Petrović, Nina Marković i Tomislav Barbarić.

clip3

Navedena edukacija će kroz odslušana sva tri modula predstavnicima OCD-a pružiti potrebna znanja za efikasniji nastavak postojećih programa i zadržavanje postojećih volontera, kao i znanja potrebna za dolazak novih volontera i njihovo uključivanje na djelovanje u različitim sektorima.

Projekt Volonterska platforma „STAV Našica“ – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica je financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i ukupna vrijednost ovog projekta je 556.699,09 kuna, a provodi se od 01. lipnja 2017. – 31. svibnja 2018. godine.

 

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.