reklamavelika2015a

zadjecu1

15.8.2017. održava se prvi globalni dječji hackathon pod nazivom Moonhack u organizaciji Code Club-a Australia. Prošle godine je održan u Australiji gdje je okupio više od 10 000 malih programera, te time postavio novi svjetski rekord.

Na slijedećem linku se možete prijaviti: www.moonhack.com/sign-up.

Pozivamo sve zainteresirane iz Našica, ali i cijelog našeg kraja da se pridruže ovom vrlo zanimljivom događaju gdje će vjerujemo naši mališani itekako moći pokazati svoje prve korake programiranja. Moonhack je namijenjen svima, neovisno o dobi i iskustvu u programiranju. Cilj Moonhacka je povećati interes djece, roditelja i učitelja za područje programiranja. U obaranju svjetskog rekorda sudjelovat će prijave djece od 8 do 18 godina.

Pripremljena su tri jednostavna zadatka namijenjena različitim dobnim skupinama. Scratch Jr projekt namijenjen je djeci predškolskog uzrasta, Scratch projekt idealan je za osnovnoškolce, a za one starije tu je programski jezik Python. Upute za projekte dostupne su i na hrvatskom jeziku. Iskusnija i samostalnija djeca mogu se okušati i u izradi vlastitog projekta na temu Mjeseca.

Gdje se održava Moonhack?

Moonhack se održava svugdje! Zadacima možete pristupiti iz udobnosti vlastitog doma ili pak organizirati grupno rješavanje u obližnjoj školi, knjižnici ili nekom drugom javnom prostoru.

Svaki projekt popraćen je jasnim uputama koje su dostupne i na hrvatskom jeziku, a možete ih pronaći ovdje https://www.moonhack.com/projects-croatian.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.