reklamavelika2015a

posjet1

Danas je Našicama, a povodom potpisivanje Ugovora o funkcionalnoj integraciji Osječkog KBC-a i Opće županijske bolnice Našice, boravio ministar zdravstva Milan Kujundžić, župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić te državni tajnik Željko Plazonić.

Nakon što su nešto prije obišli Osječki KBC-a u Našičku bolnicu došli uz ministra Milana Kujundžića i župana Ivana Anušića te državnog tajnika Željka Plazonića, gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić, dožupan Goran Ivanović te kao domaćin prisutan je naravno bio i ravnatelj bolnice u Našicama Hrvoje Šimić.

Prije radnog sastanka ministar i župan kao i domaćini obišli su sve odijele bolnice u Našicama. Nakon obilaska među ostalim, a svakako za istaknuti su riječi samog ministra Kujundžića koji je bio vidno impresioniran izgledom, ali i poslom koji se radi u našičkoj bolnici.

posjet2

"Našička bolnica doista odskače građevno, čistoćom i organizacijom, što me iskreno raduje. Vjerujem kako smo funkcionalnim spajanjem napravili pozitivne pomake."

Na radnom sastanku koji je bio otvoren za medije, prije svih nekoliko riječi o samom obilasku i o bolnici u Našicama rekao je vrlo zadovoljno domaćin ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Hrvoje Šimić.

posjet5

"Veliko mi je zadovoljstvo pozdraviti danas u našoj ustanovi ovakve uvažene goste. Stvarno, ne sjećam se kada smo ugostili ovako visoko izaslanstvo državnih, županijskih i gradskih institucija. Ovom prilikom se zahvaljujem na dolasku te smatram kako je ovo veliki dan za našu ustanovu iz više razloga. Prvenstveno iz razloga što dolazak ministra znači svima nama potvrdu kako se dobro razumije važnost našeg rada te važnost opstojnosti i samostalnosti bolnice u Našicama. Uz to moram naglasiti kako se uskoro, za nekoliko dana i službeno vraća novo, to jest staro ime Opća županijska bolnica Našice. Isto tako vrlo je važna i odluka ministarstva gdje se daje dozvola za samostalno djelovanje naše palijative koja je jedan od prioriteta Hrvatskog zdravstva. Mi smo i do sada dobro funkcionirali pogotovo na razini Uprava, pa s pravom vjerujem da će ova povezanost drugih zdravstvenih djelatnosti, ali i nezdravstvenih još više potaknuti razvoj, kvalitetniji rad i racionalizaciju poslovanja. Uz to vrlo je važno, u iduće dvije do tri godine osigurati povratak većine naših specijalizanata koji će dati još jedan kontinuitet i kvalitetu zdravstvene zaštite." - rekao je među ostalim na sastanku ravnatelj Hrvoje Šimić.

Vrlo zadovoljan bio je i sam župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić koji kao i ministar nije krio zadovoljstvo zatečenim stanjem.

posjet3

"Ovo mi je po prvi puta kako sam preuzeo dužnost Župana da sam službeno u posjetu u bolnici u Našicama i mogu reći kako sam stvarno vrlo ugodno iznenađen kako djelatnicima tako i izgledom i urednošću bolnice i njezinom funkcionalnošću. Još jedan plus toj funkcionalnosti će upravo donijeti ovaj ugovor koji je danas potpisan između KBC Osijek i Županijske bolnice Našice. Ovo je nešto što će svakako ubrzati i smanjiti liste čekanja a vjerujem i smanjiti financijske troškove te tako uštedjeti sredstva u proračunu Ministarstva za potrebe ove dvije ustanove. Smatram kako su to dvije zdravstvene ustanove najvažnije na području Osječko – baranjske županije i mi kao Županija i ja kao župan nastaviti ćemo dalje razvijati ovakve dobre odnose, sudjelovati u razvitku bolnice Našice koje smo mi i osnivači. U svakom slučaju sve pohvale našičkoj bolnici, djelatnicima i ravnatelju Hrvoju Šimiću na svemu što rade jer to je upravo ono što mi od njih i očekujemo i kako to treba i biti." - rekao je vrlo zadovoljan svime viđenim i župan Ivan Anušić.

Kako smo već spomenuli, ministar Milan Kujundžć nije krio zadovoljstvo svim onim što je vidio u bolnici u Našicama.

posjet4

"Hodajući skoro svaki dan hrvatskim bolnicama i dolaskom u Opću županijsku bolnicu Našice vidjela se jedna razlika. Naime, bolnica u Našicama uistinu odskače i građevno i čistoćom i organizacijom što me iskreno raduje i veseli. Vjerujem da s ovim što smo danas i formalno napravili, s ovim funkcionalnim spajanjem, kako smo napravili jedan stvarno veliki i pozitivan pomak. S jedne strane potvrđena je opstojnost ove bolnice koja je stvarno od iznimne važnosti za ovaj kraj. Ovim potezima koje sada provodimo, otvoriti će se nove djelatnosti koje će osiguravati prihodovnu stranu bolnice, a s druge strane će bez dodatnog ulaganja riješiti probleme stotine i stotine bolesnika koji žive u ovoj županiji. Za neke od njih je potrebno osigurati dugotrajno liječenje i palijativu. Isto tako važno je za spomenuti kako će se u bolnici u Našicama otvoriti novi respiracijski centar, gdje će ministarstvo osigurati umjetna pluća, tako da će se upravo tu liječiti najteži bolesnici koji su vezani za umjetna pluća. Isto tako s potpisivanjem današnjeg Ugovora s KBC Osijek, osigurali smo brojne specijaliste, odnosno, od sada će specijalnosti dolaziti u Našice, a ne pacijenti što će im vjerujem itekako pomoći jer neće morati ići iz svog kraja na put od 50 do 70 kilometara. Kada se sve ovo zbroji, mislimo da je ovo početak jednog lijepog projekta koji naravno, i dalje popravljati i dorađivati. Ne mislimo da je savršen, jer je očito kako ga treba još dotjerivati, i na tome ćemo sigurno ustrajati". - naglasio je među ostalim ministar zdrastva Milan Kujundžić.

Ovom stvarno iznimnom događaju prisustvovao je i gradonačelnik grada Našica Josip Miletić koji je naglasio kako je bolnica u Našicama od izuzetnog značaja.

posjet6

Bolnica u Našicama je strateški vrlo važna i sve ono što planirate napraviti je u svakom slučaju poticajno. Uvjeren sam da ćemo sa suradnjom Grada, Županije i naših državnih vlasti uspjeti napraviti bolnicu upravo onakvu kakvu je svi i želimo. Ovom prilikom želim zahvaliti na dolasku svih gostiju jer to stvarno puno znači za naš kraj, naše djelatnike koji rade u bolnici jer je to potvrda njihovog predanog rada. Upravo zbog toga kako će i djelatnici, nakon vašeg dolaska i svega onoga što se lijepog sprema u bolnici nastaviti raditi s istom pa čak i većom energijom. Na svima nama je da pomognemo koliko možemo u skladu s našim mogućnostima." - rekao je među ostalim gradonačelnik Josip Miletić.

Na kraju svima prisutnima obratio se ponovo ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Hrvoje Šimić istaknuo koji je istaknuo vrlo veliki problem bolnice, a pod njim je svakako što prije nabavka CT uređaja s kojim bolnica u Našicama itekako računa.

"Najveći problem naše bolnice i korisnika naših zdravstvenih usluga, ali i naših djelatnika je što prije nabavka CT uređaja. Taj nedostatak otežava funkcioniranje od hitnog prijema pa do svih dijagnostičkih, ali i terapijskih djelatnosti. Vjerujem kako imamo veliku podršku ministarstava i županije i to nas iznimno raduje. Županija je u svom proračunu osigurala milijun kuna, mi smo sukladno dogovoru s ministarstvom proveli natječajni postupak koji je na samom kraju i na nama je da u idućih nekoliko dana definiramo točan način i rok financiranja. Prema svim obećanjima vjerujem kako ćemo CT u Našicama dobiti kroz nekih dva mjeseca što je uostalom potvrdio i ministar i državni tajnik." - rekao je za kraj ravnatelj Hrvoje Šimić.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.