reklamavelika2015a

memorijal1

Jučer je po stvarno iznimno hladnom, kišovitom i vjetrovitom vremenu održan prvi memorijalni maraton za Davora Šoplohera od Seone do Slatine.

Punih 44 kilometra njegovi suborci i prijatelji maratonci odlučili su istrčati ovu memorijalnu utrku, a ispratili su ih mještani Seone, žena Cvijeta, rodbina te ostali mještani Seone.

Kao jedan od inicijatora svakako je bio i Goran Draksler, jedan od Davorovih najmlađih suboraca, kojemu je bila želja da se ovaj maraton održi upravo na ovaj dan 19. travnja, dan njegove smrti. Tu inicijativu su objeručke prihvatili članovi Glasnici istine, te je njih 13 -torica otrčalo ovu utrku za 5 sati uz kraće zadržavanje u Donjoj Motičini gdje su odali počast pred spomen obilježjem u centru sela. Maratonce je cijelim putem pratila policija PP Našice, a kasnije i PP Virovitičo podravske županije, dok su im se u Kozicama pridružili i bajkeri iz MK Kumovi Virovitica i MK Speed Slatina.

memorijal4

Dolaskom u Slatinu, na centralnom groblju ispred Davorovog groba upaljene su svijeće, a upalili su ih njegovi ratni prijatelji, supruga Cvijeta, Nenad Križić, zamjenik ministra Tome Medveda, Ivan Roštaš, gradonačelnik Slatine i ratni zapovjednik ZNG-a, HVIDR-a. maratonci i bikeri.

memorijal2

"Ovo je po prvi put a da glasnici istine sudjeluju na ovakav način te odaju počast svom preminulom zapovjedniku i prijatelju. Cilj nam je trčanje dionice od Seone, točnije njegove rodne kuće, i to upravo na dan 19. travnja na dan njegove smrti kada je usred bolesti preminuo u svojoj 39 godini života. Na ovom memorijalnom maratonu sudjeluju članovi udruge Glasnici istine i dvojica gostiju Duško Štrbac iz Zagreba i Elvir Rakipović iz Osijeka inače naši najpoznatiji hrvatski ultramaratonci, koji redovito trče ovakve i slične maratone. Ovdje u njegovoj rodnoj Seoni dočekala nas je Udruga žena Seona koja nas je počastila i ispratila na ovaj memorijalni maraton, kao i njegova rodbina i prijatelji. Plan nam je također stati u Donjoj Motičini gdje ćemo odati počast ipred spomen – obilježje, a također na ciljnom odredištu na slatinskom groblju gdje Davor počiva dočekati će nas mnogi njegovi prijatelji i predstavnici Grada i mistarstava. Vrlo je važno za naglasiti kako je inicijator ovog maratona član naše udruge Goran Draksler koji je bio i sudionik te jedinice kojoj je preminuli Davor i bio zapovjednik." rekao je Pavo Tutenov.

Par riječi o utrci rekla je i supruga Cvijeta Šoploher.

memorijal3

"Meni ova utrka jako puno znači mada njegovi dečki koji su bili sa njim u grupi točnije jedinici, svake godine 19. travnja u 17 sati dođu na groblje. 18 godina oni su na njegovom grobu svake godine, a ovo je sada nešto iznad svega. Ja sam ponosna prvenstveno na mog Davora pa onda na njih što nakon toliko godina neće dozvoliti da se to zaboravi. Davor nije jedinka kao jedinka jer je on bez svojih dečki samo čovjek i ništa više, a tako i oni bez njega. Ja sam ponosna što smo danas ovdje i što su se oni na ovo odlučili i zbog toga im stvarno velika hvala. Dok god budem živa ja ću se njima zahvaljivati za ovo što danas čine. Moj Davor je bio zapovjednik poznate jedinica za posebne potrebe, a pored svega bio je i prvi u Voćinu poslijeratni zapovjednik policije. To možda puno njih ne zna, ali ja sam ponosna i zbog toga. Volio je Satinu volio je Seonu, ali je jako puno volio i Vočin." - rekla je supruga Cvijeta.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.