reklamavelika2015a

emobilnost1

Ovih je dana na trgu Franje Tuđmana, ispred zgrade suda, na velikom parkiralištu, u rad puštena prva ELEN punionica za električna vozila. Upravo ovim potezom Grada Našica u suradnji s HEP-om Našice su postavljene na interaktivnu kartu eMobilnost te se na taj način pridružile sve većoj zajednici gradova diljem Europe koji također imaju ovakve punionice za električna voziala.

Kartu pogledajte ovdje.-> karta eMobilnost

Svečanom otvorenju prisustvovali su predstavnici Grada Našica gradonačelnik Stjepan Pintarić, predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić te ispred HEP grupe i tima za eMobilnost Domagoj Puzak.

emobilnost2

"Kao dio razvojnog projekta eMobilnosti HEP grupe i Našice postavili na interaktivnu kartu eMobilnosti i na taj način širimo mrežu infrastrukture za punionice električnih vozila. Ono što je još važnije naglasiti je naša želja da se popularizira emobilnost, da se korisnicima pokaže da infrastruktura postoji i da se širi po državi i daje budućnost već ovdje s nama. Zahvaljujući fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost brojka električnih vozila je u zadnje vrijeme jako porasla. Krenuli smo od jako skromnih brojki, ali u zadnje dvije do tri godine taj broj se povećao do nekih 400 do 500 vozila. Isto tako moramo naglasiti kako je ovo razvojni projekt pa se nadamo kako će i ove punionice učiniti svoje te motivirati ljude te da kupe električna vozila. Ovo je također i odlična prilika za sve one koji prolaze kroz Našice, da zastanu, napune svoje automobile te u isto vrijeme obiđu vaš grad. U Slavoniji postoje punionice u Osijeku, Vinkovcima, Antunocu, Valpovu, a sada i u Našicama tako da vjerujemo kako je s ovim zaokružena priča te se ova regija pokazala kao pionir eMobilnosti." - rekao je Domagoj Puzak.

Svečanom otvorenju bio je prisutan i gradonačelnik Stjepan Pintarić koji je naglasio kako je ovo bila lijepa prilika da se i Našice priključe ovoj lijepoj ekološki prihvatljivoj priči te se zahvalio HEP-u.

emobilnost3

"Svima je poznato kako je grad Našice najuređeniji i najljepši mali kontinentalni grad u ovom dijelu Hrvatske, a naša stalna težnja je stalno poboljšanje kvalitete života naših sugrađana. Vjerujemo kako je ovo odlična stvar jer se na ovaj način svakako smanjuje emisije ugljičnog dioksida kao i buke vozila koja će se jednog dana sve više nalaziti i na našim ulicama. Uz to Našice su se upravo s ovim otvorenjem pojavile na Europskoj karti eMobilnosti tako da s pravom i očekujemo da će se poboljšati i turistička ponuda i na području grada Našica. Važno je za znati kako smo mi kao grad potpisali sporazum sa HEP-om i ustupili dva parkirna mjesta i to je kompletna investicija pa vjerujem kako će svi građani s ovim potezom biti vrlo zadovoljni." - rekao je među ostalim gradonačelnik Stjepan Pintarić.   

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.