reklamavelika2015a

unnamed 5

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice, a u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Našice u mjesecu travnj završen je tečaj za mlade Našičke vatrogasce.

Ukupno 9 polaznika DVD-a Našice odslušalo je 20 sati teorijske nastave te proveli 20 sati na praktičnoj nastavi. Teorijska nastavala sastojala se je od 5 vatrogasnih predmeta : Gorenje i gašenja, Protupožarna preventiva, Vatrogasne sprave i oprema, Vatrogasne vježbe i Vatrogasna taktika. Osposobljavanje je proveo zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Našice Danijel Matković.

„Mladi vatrogasci tako su kroz ovaj tečaj stekli temeljena znanja o vatrogastvu, a svi vatrogasci su uspješno položili ispit. Njihovi rezultati su najbolji pokazatelj koliko volje, želje i entuzijazma imaju prema vatrogastvu. Inače, pripremanje i uvođenje mladih u vatrogastvo je na neki način vatrogasna preventiva, kao i osiguranje sutrašnjice hrvatskog vatrogastva i vatrogastva općenito u Našicama.“ – izjavio je zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Našice Aleksandar Ljubljanović.

Zapovjednik je pohvalio i rad voditelja Mije i Josipa, te njihovu pripremu za teorijsku i praktičnu nastavu, te dodao kako su oni zajedno sa roditeljima mladih vatrogasaca jedni od najzaslužnijih za uspješno položen ispit.

Voditelji vatrogasne mladeži u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Našice Mijo Stojaković  i Josip Vukomanović čestitali su ekipi na rezultatu, te su dodali kako sada slijede pripreme i vježbe za nadolazeću natjecateljsku sezonu.

U vatrogastvu prema pravilniku za osposobljavanje za vatrogasnu mladež mogu pristupiti osobe koje su navršile 12 godina života i imaju najmanje 1 godinu djelatnog staža u udruzi dobrovoljnih vatrogasaca.

unnamed 6

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.