reklamavelika2015a

ratnik1

Ovog vikenda u domu kulture u Našicama, a u organizaciji Grada Našica prikazan je film "Slike iz života ratnika". U ovom odličnom filmu gledatelji kojih je i u Našicama, kao i svaki put kada se ovaj film prikazivao diljem hrvatskih kina bilo iznimno mnogo, doživjeti su rat i ratna stradavanja okom legendarnog zapovjednika Ivana Anđelića – Doktora. Sam naziv filma puno govori jer se u filmu legendarni vukovarski zapovjednik dotiče tema koje po njegovim riječima još uvijek nisu ispričane, ili su rečene na krivi, pa čak i lažan način, a njemu je istina najvažnija. Ivan Anđelić, je naglasio kako mu je snimanje ovog filma bio i lagan, ali i težak zadatak jer se ponovo morao susresti sa svim onim teškim trenucima koje je on, ali i svi njegovi suborci, kojih danas više nema morali proći. Nakon što je preživio pakao Vukovara otišao je i u obranu Rame, njegov rodni kraj, gdje je nekoliko puta teško ranjavan, ali i ne zaustavljen. U sve bitke u kojima je sudjelovao je iako zapovjednik išao prvi, tako da su svi njegovi suborci imali veliko poštovanje prema njemu. Danas se, nakon što je rat završio i dalje bori, ali ovoga puta za istinu i u tome će kako je rekao ustrajati do kraja.

ratnik2

"Nikada nisam mislio snimiti film jer to nije ono s čim se ja bavim, ali kada sam vidio ovu povijesnu neistinu koja je prikazana u hrvatskoj javnosti, bila mi je obaveza kao što sam bio spreman poginuti u obrani herojskog grada Vukovara, tako mi je i obveza da branim istinu i samo istinu." - rekao je među ostalim legendarni zapovjednik Ivan Anđelić – Doktor.

U domu kulture je nakon filma, zahvalio svima koij su došli poslušati priču i njegova iskustva s ratišta, a posebno se zahvalio braniteljima koji su došli u Vukovar s područja bivše općine Našice.

Kao dobrodošlicu ovom stvarno istinskom ratniku uputio je predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić kao i dosadašnji gradonačelnik grada Našica Krešimir Žagar.

Za kraj, producent filma Antun Ivanković je najavio uskoro objavljivanje i fotomonografije.

ratnik3

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.