bon2017 12

specijalci1

Ovog je vikenda Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata ''Orao'' Orahovica- Našice održala redovnu godišnju skupštinu skupštinu.

Obnašatelj dužnosti predsjednika Davor Solić i tajnik Ante Bajić izvijestli su o radu u prošloj godini te još jednom podsjetili na značaj specijalne policije "Orao" u Domovinskom ratu, kada su njeni pripadnici sudjelovali u 30-ak vojnih akcija. Tijekom 1991. godine, kao vod specijalne policije Policijske uprave osječko – baranjske koji je bio stacioniran u Orahovici i Našicama, pripadnici odlaze na ratišta Borovo selo, Vukovar, Erdut, Glina, Nova Gradiška, Kamensko, Zvečevo. Godine 1992. sudjeluju u oslobodilačkoj akciji „Trokut“, zatim 1993. u akcijama Maslenica, Poskok 1, Poskok 2 i Medački Džep. Krajem 1993, godine, jedan dio jedinice ostaje pri Policijskoj upravi osječko – baranjskoj, a jedan dio odlazi u policijsku upravu Požeško – slavonsku.

specijalci2

 

Udruga "Orao" Orahovica-Našice osnovana je upravo s ciljem promicanja i dostojnog obilježavanja i sjećanja na svakog poginulog djelatnika specijalne policije, ali i svakog hrvatskog branitelja, zatim zbog obilježavanja datuma borbenih akcija, ali i zbog pomaganja nekadašnjim i sadašnjim članovima specijalne policije u ostvarivanju njihovih prava. Sve to udruga je, u sklopu svojih mogućnosti, ostvarila i tijekom prošle godine.

Nakon skupštine, izaslanstvo udruge položilo je vijence i zapalilo svijeće za sve poginule pripadnike specijalne policije i sve poginule hrvatske branitelje na spomen-obilježju "Uskrsla Hrvatska". Polaganju vijenaca bili su nazočni i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, izaslanik ministra unutarnjih poslova Milan Baričević, dopredsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Hrvoje Šimić, načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović te gradonačelnik Orahovice Josip Nemec.

specijalci5

Završetak ove skupštine bio je u društvenom domu DVD-a Zoljan gdje su se pripadnicima Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata ''Orao'' Orahovica- Našice obratili uvaženi gosti, a ujedno i članovi Udruge te su prije večere dodijeljena priznanja najzaslužnijima u radu udruge.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.