reklamavelika2015a

centar1

Jučer je u osnovnoj školi Dore Pejačevića, u učionici za informatiku, s početkom u 19 sati svečano otvoren Centar tehničke kulture.

Uz brojne uzvanike i druge goste prisutni su bili ravnatelj srednje škole Isidor Kršnjavi Željko Filjak, ravnateljica osnovne škole Dore Pejačević jasminka Falamić, tajnik Centra Mirko Košturjak i predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Našica Zdenko Lovrić.

Nakon uvodnog pozdrava Jasminke Falamić u kojemu se ravnateljica zahvalila svima koji su pomogli opremanju ove učionice te da su svi zadovoljni jer kreću spremno u budućnost.

centar2

"Vi ste nam ove nove snage koje će programirati i raditi i njegovati one tradicionalne i praktične vještine i nadam se da će ovo biti stvarno jedno pravo radno okruženje."

Pozdravima se pridružio i novi predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Našica Zdenko Lovrić te je u nastavku naglasio kako mu je drago što su prepoznata njihova nastojanja da se prošire znanja kod naše djece i svih učenika. Cilj ovog projekta je da se popune one rupe koje nastaju u redovnom obrazovanju i da unesemo nešto novo što nije ušlo u redovni nastavni program.

centar4

"Mi bi uskoro, možemo očekivati već ovog mjeseca krenuli s prvim radionicama za učenike osnovnih i srednje škole, a radionice bi obuhvaćale područja programiranje raznih pločica koje su dio automatike koje daju vrlo dobre i brze efekte, programiranja robota, radionice digitalne fotografije, a naravno tu je i modelarstvo koje je možda starije područje, ali svakako vrlo zanimljivo. Nadam se da će nam sve ovo pridonijeti da imamo u našim školama što uspješnije učenike, a kasnije i izuzetne studente i stručnjake." - rekao je Zdenko Lovrić.

Nekoliko riječi o cijelom ovom projektu rekao je i dugogodišnji predsjednik Centra, a sadašnji tajnik Mirko Košturjak koji je izrazio veliki ponos jer je to nešto na čemu radi već nekoliko godina.

centar3

"Počeli smo s nekoliko aktivnosti, a zahvaljujući Gradu Našicama smo to proširili i ovom prilikom se zahvaljujemo na tako dobrom razumijevanju na našim željama i dosadašnjim projektima, uostalom kao što je i ovaj. Pomoć smo uz Grad Našice i proračun grada, dobivali i od Hrvatske zajednice tehničke kulture i županijske, a svega ovoga ne bi bilo bez ravnateljice Jasminke Falamić koja je također ova naša nastojanja prepoznala i prihvatila u cijelosti te smo zajedničkim snagama dobili ovo današnje otvorenje Centra tehničke kulture Grada Našica. Želja nam je da Centar djeluje tijekom cijele godine, jer do sada smo imali radionice povremeno, a sada bi to promijenili. Isto tako želimo da popunimo slobodno vrijeme učenika i za vrijeme praznika da se tu okupljamo i da se svi zajedno zabavljamo stvarajući." - rekao je među ostalim Mirko Košturjak koji je napomenuo kako je veliki interes među učenicima za ovakve projekte do sada.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.