reklamavelika2015a

memorijal1

U sklopu XXIII. Memorijala Dore Pejačević, komemoracijom i koncertima obilježena je 94. godišnjice smrti prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević. Komemoracija je održana kod Dorinog groba, pored kapele obitelji Pejačević, preko puta gradskog groblja, a okupili su se predstavnici organizatora obilježavanja, Tamburaškog društva Dora Pejačević, Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, Zavičajnog muzeja te Hrvatske narodne knjižnice i čitaonice.

U sklopu programa održana su i dva koncerta u dvorani OGŠ Kontesa Dora.

Na prvom su nastupili harmonikaški orkestar i pjevački zbor Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina. Osim gostiju, nastupili i domaćini, tamburaški orkestar OGŠ Kontesa Dora te našički solisti na bisernici/braču, a uz glasovirsku pratnju.

Na drugom koncertu koji su predstavile ravnateljica Osnovne glazbene škole Marina Kopri i ravnateljica Zavičajnog muzeja Silvija Lučevnjak, publiku je oduševila sopranistica iz Trogira Antonia Mirat koja je izvela poznate operne i operetne arije.

Obilježavanje 94. godišnjice smrti Dore Pejačević održano je pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Grada Našica i Mjesnog odbora.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.