reklamavelika2015a

bolnica1

Danas su povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele od rada učenici osnovne škole Ivana Brnjik Slovak iz Jelisavca bili u posjetu Našičkoj bolnici, odjelu pedijatrije. Djecu koju su tamo zatekli su darivali slikovnicama koje su prikupili u humanitarnoj akciji koja je održana nekoliko dana prije povodom Nacionalnog dana djeteta oboljelog od raka.

"U školi smo odlučili sudjelovati u nekoj od humanitarnih akcija, a kako u našoj školi imamo mnogo učenika, željeli smo da djeca shvate što znači pomagati drugoj djeci. Tako smo se ove godine odlučili za prikupljanje slikovnica, koje doduše jesu rabljene, ali su očuvane, dok naravno ima i posve novih. Mi imamo u školi oko 180 učenika i ove godine smo uspjeli skupiti 116 slikovnica." - rekla je nastavnica Ružica Čeme.

Ovoj hvale vrijednoj humanitarnoj primopredaji bio je prisutan i ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić koji je akciju podržao te u nastavku naglasio.

"Lijepo je kada se bilo tko sjeti bolesnih ljudi, a naročito kada se radi o najmlađim bolesnicima. Vrlo je važno istaći da je bitno da se razvija svijest o onima koji su u potrebi, da li se tu radi o bolesti ili socijalnoj problematici. Posebno je lijepo kada se takva svijest razvija kod mladih ljudi i to za vrijeme njihovog školovanja. Mi u bolnici vrlo dobro surađujemo sa svim školama i naravno da pozdravljam ovu inicijativu koju je provela Osnovna škola iz Jelisavca. Vjerujemo kako će ovaj poklon doprinijeti lakšem boravku svih naših malih bolesnika." rekao je među ostalim ravnatelj bolnice Hrvoje Šimić.  

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.