bon2017 12

graditeljstvo1 
Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević donio je Odluku o raspoređivanju i korištenju sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu te poziva sve zainteresirane gradove i općine da prijave projekte i predaju zahtjeve Ministarstvu do 24. veljače 2017. godine, jer zahtjevi koji budu zaprimljeni nakon navedenog roka neće se uzeti u razmatranje. Ove godine u Državnom proračunu osigurano je 40 milijuna kuna, što predstavlja povećanje od 10 milijuna kuna u odnosu na prošlu godinu.
Lovrokuscevic
 
Tom prilikom ministar Kuščević  je izjavio kako:“ Nastavljamo ulaganje u komunalnu infrastrukturu, posebno u manje ruralne sredine kako bi smanjile zaostajanje za velikim centrima, te kako bi svojim žiteljima omogućile što bolje i lakše uvjete za život te ostajanje ljudi u tim sredinama“. 
Ministarstvo će prihvaćene projekte sufinancirati u određenim udjelima ovisno o skupini u koju je jedinica lokalne samouprave razvrstana prema indeksu razvijenosti i taj udio se kreće od 40 do 80%, s time da sredstva koja će se odobriti pojedinoj općini ili gradu mogu iznositi maksimalno 450.000,00 kuna, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje za gotovo 30%.
vukic1
Za naš portal za komentar smo zamolili i našeg sugrađanina, pomoćnika ministra graditeljstva i prostornog uređenja  Zdravka Vukića koji je izjavio: " Ministar Kuščević kao čelnik našeg Ministarstva posebnu brigu vodi o ravnomjernom razvoju naših gradova i općina. Na ovakvom natječaju prošle su godine pomoć dobile i mnoge općine iz Osječko-baranjske županije, a s našičkog područja to su bili Grad Našice te općine Đurđenovac, Feričanci i Donja Motičina. U kontaktu sam s gradonačelnikom Našica Stjepanom Pintarićem i znam da je Grad Našice već poslao prijavu za ovu godinu, a očekujem da će se i druge jedinice lokalne samouprave javiti. Ministar Kuščević je prošle godine posjetio Osječko-baranjsku županiju ali i sam Grad Našice te se na licu mjesta uvjerio u realizaciju tadašnjeg projketa rekonstrukcije ulice Kralja Zvonimira.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.