bon2017 12

lopov

Tijekom protekla 24 sata Centar 112 Osijek zaprimio je ukupno 373 poziva, od toga 43 za hitnu medicinsku pomoć, 38 za policiju i 2 poziva za vatrogasce.

 

U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježeno je 7 prometnih nesreća s jednom ozlijeđenom osobom. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, a po jedna na području Đakova,Donjeg Miholjca, Belog Manastira i Našica.

Vatrogasci Osijeka – gasili požar tramvaja u Osijeku, ulica J.J.Strossmayera

Na vojnom poligonu „Gašinci“ tijekom dana provoditi će se aktivnosti uz uporabu bojevih sredstava.

Policijsko izvješće OBŽ za četvrtak (01.12.2017.)


PROVALA U UGOSTITELJSKI OBJEKT

Nepoznati je počinitelj tijekom noći s 30. studenog na 1. prosinca provalio u prostorije ugostiteljskog objekta u Drinskoj ulici u Osijeku. Počinitelj je ukrao nekoliko tisuća kuna pologa te više stotina kuna iz aparata za igre na sreću. Tragamo za nepoznatim počiniteljem.


UKRADENIM KARTICAMA PODIGAO NOVAC

U jutarnjim satima 12. studenog nepoznati je počinitelj na prostoru osječke auto – tržnice ukrao novčanik s osobnim dokumentima, novcem i bankovnim karticama s pripadajućim PIN-om. Istoga dana na bankomatu u Osijeku ukradenim karticama podigao je ukupno više tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljima.

Kako bi smanjili mogućnost počinjenja ovih kaznenih djela građanima savjetujemo da svoje stvari ne ostavljaju bez nadzora, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, koji trenutak nepažnje vlasnika mogu iskoristiti za počinjenje kaznenog djela.

I ovom prilikom podsjećamo građane da svoj tajni PIN broj ne nose zajedno s bankovnim karticama ili da ga ne zapisuju na njih. Na ovaj način tajni PIN broj je dostupan drugim osobama te olakšava počinjenje drugog kaznenog djela i povećava već nastalu materijalnu štetu.


PRONAŠAO SPREMNIK SA STRELJIVOM

U prijepodnevnim satima 30. studenog građanin je na odlagalištu otpada u Osijeku pronašao spremnik s više komada streljiva i kutiju s nekoliko desetaka komada streljiva. Na mjesto pronalaska izišli su policijski službenici koji su preuzeli navedena sredstva.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


POLICIJA RAZOTKRILA POČINITELJA KAZNENOG DJELA

Završeno je kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjim hrvatskim državljaninom te se sumnja da je počinio kazneno djelo krađa. Tijekom studenog 50-godišnjak je iz dvorišta osječke tvrtke u Divaltovoj ulici ukrao više komada raznih metalnih alata ukupne vrijednosti veće od dvadeset tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.