banner izzy2016

Tijekom protekla 24 sata Centar 112 Osijek zaprimio je ukupno 552 poziva, od toga 71 za hitnu medicinsku pomoć, 38 za policiju i 3 poziva za vatrogasce.

U protekla 24 sata na području Osječko - baranjske županije zabilježeno je 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom, a tri osoba zadobile su lakše tjelesne ozlijede. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, po dvije na području Belog Manastira i Đakova, te jedna na području Belišća.

Zbog jakog vjetra koji je u nedjelju puhao u vremenu od 14:28 do 16:05 sati zaprimljeno stotinjak dojava koja su se odnosila na oštećenje vodova struje i telefona, nestanka el. energije, srušenih stabala na prometnice, oštećenja osobnih automobila i limenih krovova. Žurne službe su obavješćivane i otklanjale kvarove na terenu. Najveći broj dojava odnosio se na šire području grada Osijeka i Baranje. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Bez djelomičnog napajanja el.energijom je bio dio grada Osijeka s prigradskim naseljima, dio Baranje, jedan dio Miholjštine, te dio općine Erdut. Oko ponoći je normalizirana opskrba električnom energijom na području županije.

Tijekom nedjelje na Međunarodnom graničnom prijelazu Duboševica - Udvar (R.Mađarska) stvarale su se kolone i čekanja poradi pojačane kontrole mađarskih carinskih djelatnika. Nešto prije ponoći je stanje normalizirano.

Vatrogasci Osijeka – imali tehničku intervenciju uklanjanja stabla sa prometnice u Osijeku na Vijencu Ivana Meštrovića. Vatrogasci Belišća – imali su dvije tehničke intervencije, uklanjanje i učvršćivanje limenog krova u ulici Andrije Hebranga i uklanjanje stabla sa prometnice u Radničkoj ulici u Belišću. Vatrogasci Belog Manastira – imali tehničku intervenciju uklanjanja stabla sa prometnice u Belom Manastiru. Vatrogasci Našica- nadgledali izgaranje dimnjaka u Đurđenovcu.

 

Policijsko izvješće OBŽ za ponedjeljak (30.10.2017.)


PROMETNA NESREĆA S POGINULOM OSOBOM

U subotu, 28. listopada, oko 18 sati, 66-godišnji hrvatski državljanin upravljao je osobnim automobilom kolnikom Ulice Pere Kovačevića u Samatovcima. Iz za sada neutvrđenih razloga vozilom je skrenuo u lijevo, prešao preko odvodnog kanala, te je prednjim dijelom vozilo udarilo u stablo. Uslijed zadobivenih ozljeda 66-godišnak je preminuo na mjestu događaja. Mrtvo tijelo prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek radi obdukcije. Policija nastavja rad na utvrđivanju činjenica ovog događaja.


KRAĐE BICIKLA I JAKNE

U noći s 26. na 27. listopada nepoznati je počinitelj ispred ugostiteljskog objekta u Belišću ukrao bicikl. Krađom je vlasniku nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Nepoznati je počinitelj tijekom noći s 28. na 29. listopada u ugostiteljskom objektu u Strossmayerovoj ulici u Osijeku ukrao jaknu s mobitelom, novčanikom s dokumentima i novcem. Krađom je vlasniku nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.Policija traga za nepoznatim počiniteljima.


UKRADENOM KARTICOM PODIGAO NOVAC

Tijekom prijepodnevnih sati 27. listopada nepoznati je počinitelj iz prostorije tvrtke u Kapelskoj ulici u Osijeku ukrao novčanik s novcem, dokumentima, bankovnim karticama i pripadajućim PIN brojem. Potom je na bankomatima podigao više tisuća kuna. Tragamo za nepoznatim počiniteljem.

I ovom prilikom podsjećamo Vas na mjere samozaštite i pojačanog opreza:

  • Osobne stvari ne ostavljajte bez nadzora na javnim mjestima kojima se kreće veći broj ljudi, kao što su ugostiteljski objekti, trgovački centri, tržnice i slično. Prilikom kupovine stalno imajte pod nadzorom novac i ostale vrijedne stvari. Ukoliko se u gužvi nosi ruksak na leđima, preporučamo, skinite ga s leđa i stavite ispred sebe. 

  • Provjerite jesu li vam torbice ili ruksaci zatvoreni. Nikada ne nosite PIN brojeve uz bankovne ili kreditne kartice. Važno je paziti na novčanik koji se vadi na javnom mjestu te ne nositi vrijednosti zajedno, već, primjerice, odvojiti novac od dokumenata. Ne nosite sa sobom dokumente koji Vam nisu potrebni. 

  • Svakako  obratite pažnju da li vas netko prati jer džepari najprije biraju žrtvu.

  • Novac i vrijedne predmete ne pokazujte drugim osobama, a u kupovinu ne nosite veću količinu novca – koristite bankovne kartice.

  • Torbu, novčanik, mobitel ili vrećice ne ostavljajte na blagajnama, policama ili u kabinama trgovina.

  • Novčanik ne nosite u stražnjem džepu.

  • Ukoliko ste ipak postali žrtvom džepara odmah pozovite policiju na telefon 192!

  • Ne zaboravite pretražiti najbližu okolicu, ako pronađete svoj novčanik ili drugi predmet spremite ga u vrećicu te predajte policiji. Postoji mogućnost  da budu otkriveni korisni tragovi koji će dovesti do počinitelja.

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.