banner izzy2016

hitna

Tijekom protekla 24 sata Centar 112 Osijek zaprimio je ukupno 345 poziva, od toga 63 za hitnu medicinsku pomoć, 28 za policiju i 1 poziv za vatrogasce.

U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježeno je 8 prometnih nesreća pri čemu je jedna osoba lakše ozlijeđena, četiri su se dogodile na području Osijeka, dvije na području Donjeg Miholjca i po jedna na području Našica i Belišća. Vatrogasci Osijeka – gasili su deponiju smeća na C poligonu u Osijeku.

Zbog izvođenja radova na željezničko - cestovnom prijelazu, B. Radića u naselju Koška zatvara se za sav promet 23.10.2017. godine od 07 do 15 sati ŽC 4080. Promet će se odvijati po privremeno postavljenoj regulaciji prometa.

Policijsko izvješće OBŽ za ponedjeljak (23.10.2017.)


ZADAO JOJ UBODNE RANE

Tijekom prijepodnevnih sati 20. listopada, u obiteljskoj kući u Breznici Našičkoj, došlo je do verbalnog sukoba 65-godišnjaka i 65-godišnjakinje. U jednom trenutku 65-godišnjak je hladnim oružjem porezao 65-godišnjakinju po vratu. Ozlijeđenoj 65-godišnjakinji pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Našice, gdje je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozlijede, dok je 65-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.


PROVALA U PRODAVAONICU

Tijekom noći s 19. na 20. listopada nepoznati je počinitelj provalio u prodavaonicu u đakovačkom naselju Sjever. Iz prodavaonice počinitelj je ukrao više od 100 kutija cigareta, novac i prehrambene artikle, ukupne vrijednosti više tisuća kuna.


KRAĐE

U jutarnjim satima 20. listopada nepoznati je počinitelj u ugostiteljskom objektu u Valpovu iz torbice 25-godišnjakinje ukrao mobitel i novac. Vlasnici je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna.

Tijekom prijepodnevnih sati 22. listopada nepoznati je počinitelj na prostoru tržnice u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku 79-godišnjakinji ukrao novčanik s dokumentima, karticama i novcem. Vlasnici je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Mašta kradljivaca je neiscrpna, prilagodljivi su, smioni i spretni. Mjere samozaštitnoga ponašanja u prvom redu temelje se na promjenama ponašanja i navika. Zato obratite pažnju na nekoliko savjeta:

  - U uredskim prostorima osobne predmete stavljajte u svoju ladicu ili ormarić, zaključavajte ih i nosite ključ sa sobom. Bolje je trenutan osjećaj nelagode pred kolegama, nego sumnjičenje cijelog radnog vijeka.

 

  - Novčanik i etui s dokumentima držite uvijek uza se ili barem ključ ladice ili ormarića gdje ste ih pohranili.

 

  - Dok u garderobi čekate liječnički pregled, ponesite sa sobom vrijednije predmete ili ih odložite na vama vidljivo mjesto.

 

  - Nikada ne ostavljajte novac i dokumente bez nadzora, osobito u ugostiteljskim objektima.

 

  - Ostavljanjem odjeće u garderobi na bazenu nije nestala vaša odgovornost za ključić ili privjesak kojim ste trenutno osigurali vaše stvari.

 

  - Zateknete li nekog nepoznatog, ima jedna fraza koju lopov ne voli čuti: „Oprostite, mogu li Vam pomoći!“

 

  - Ako vam se pak dogodi da vas okradu, prilikom podnošenja prijave dobro promislite i sjetite se svih pojedinosti koje su prethodile krađi: kretanje i zamjećivanje sumnjivih osoba, ali i mogućih osobnih propusta, upozorite druge osobe na počinitelja, zamolite druge osobe da vam pomognu, organizirajte pomoć, pobrinite se za žrtvu, upamtite što više pojedinosti o počinitelju, budite na raspolaganju kao svjedok i otuđene kartice odmah poništite.


POLICIJA RAZOTKRILA POČINITELJE

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 20-godišnji i 29-godišnji hrvatski državljani te 26-godišnja hrvatska državljanka počinili kazneno djelo krađa. Počinitelji su tijekom prijepodnevnih sati 17. listopada iz prodavaonice na osječkom Trgu slobode ukrali računalnu opremu vrijednosti veće od dvadeset tisuća kuna. Nadležnim državnim odvjetništvima policija podnosi posebno izvješće.


PRONAŠLI DIO ZOLJE, PROTUGRADNU RAKETU

U prijepodnevnim satima 20. listopada, prilikom čišćenja obiteljske kuće u Koški, djelatnici našičke tvrtke pronašli su kontejner ispaljene zolje i protugradnu raketu.

Prilikom čišćenja kuće u Novom Čemincu u poslijepodnevnim satima 21. listopada, građanka je pronašla torbu s nekoliko stotina komada raznog puščanog streljiva.

Prilikom obrade vrta u Branjini, građanin je u prijepodnevnim satima 22. listopada pronašao ručnu bombu F1 iz Drugog svjetskog rata.

Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu koji su preuzeli kontejner zolje, protugradnu raketu i streljivo te uništili bombu F1.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da ne donosite sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već nas o nakani predaje obavijestite na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.


POŽAR U VIKENDICI

Tijekom noći s 21. na 22. listopada, uslijed djelovanja otvorenog plamena na rezervoar atomizera, došlo je do požara na ulazu u podrum vikendice u Zmajevcu. Djelomično su opožareni atomizer, rasipač umjetnog gnojiva i prskalica te vrata i prozor podruma. Požar se sam ugasio, a materijalna šteta nastala 57-godišnjem vlasniku iznosi oko četrdeset tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.