reklamavelika2015a

policija1

Tijekom protekla 24 sata Centar 112 Osijek zaprimio je ukupno 315 poziva, od toga 48 za hitnu medicinsku pomoć, 31 za policiju i 2 poziva za vatrogasce.

U protekla 24 sata na području Osječko - baranjske županije zabilježene su 2 prometne nesreće bez ozlijeđenih osoba koje su se dogodile na području Đakova i Donjeg Miholjca.

Policijsko izvješće OBŽ za četvrtak (19.10.2017.)

KRAĐE

U poslijepodnevnim satima 17. listopada nepoznati je počinitelj u prodavaonici u trgovačkom centru u Ribarskoj ulici u Osijeku iz torbe 38-godišnjakinji ukrao novčanik s nekoliko tisuća kuna.

Nepoznati je počinitelj tijekom prijepodnevnih sati 17. listopada iz prodavaonice na osječkom Trgu slobode ukrao računalnu opremu vrijednosti veće od dvadeset tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Mašta kradljivaca je neiscrpna, prilagodljivi su, smioni i spretni. Zbog nemarnosti, ravnodušnosti, pa možda i zbog neznanja i sami im često stvaramo povoljnu mogućnost. Mjere samozaštitnog ponašanja u takvim se slučajevima u prvom redu temelje na promjenama ponašanja i navika. Zato obratite pažnju na nekoliko savjeta:

  • - zapažanju sumnjive osobe upozorite konobara, frizerku, liječnika ili bilo koga drugog koji vam je u neposrednoj blizini.

  • - U uredskim prostorima osobne predmete stavljajte u svoju ladicu ili ormarić, zaključavajte ih i nosite ključ sa sobom. Boje je trenutan osjećaj nelagode pred kolegama, nego sumnjičenje cijelog radnog vijeka.

  • - Novčanik i etui s dokumentima držite uvijek uza se ili barem ključ ladice ili ormarića gdje ste ih pohranili.

  • - Dok u garderobi čekate liječnički pregled, ponesite sa sobom vrijednije predmete ili ih odložite na vama vidljivo mjesto.

  • - Nikada ne ostavljajte novac i dokumente bez nadzora.

  • - Ostavljanjem odjeće u garderobi na bazenu nije nestala vaša odgovornost za ključić ili privjesak kojim ste trenutno osigurali vaše stvari.

  • - Odgovorne osobe u tvrtkama, ustanovama i sličnim prostorima, ali i vlasnici objekata koji građanima pružaju uslugu (frizeri, kafići…), dužni su upozoriti svoje sugrađane da pripaze na svoje stvari i predmete koje odlažu.

  • - Kao poslodavac dajte na znanje svojim zaposlenicima kakav je stav vaše tvrtke glede internih krađa, raspitajte se, razgovarajte sa sumnjivim osobama.

  • - Zateknete li nekog nepoznatog, ima jedna fraza koju lopov ne voli čuti: „Oprostite, mogu li Vam pomoći!“

  • - Ako vam se pak dogodi da vas okradu, prilikom podnošenja prijave dobro promislite i sjetite se svih pojedinosti koje su prethodile krađi: kretanje i zamjećivanje sumnjivih osoba, ali i mogućih osobnih propusta, upozorite druge osobe na počinitelja, zamolite druge osobe da vam pomognu, organizirajte pomoć, pobrinite se za žrtvu, upamtite što više pojedinosti o počinitelju, budite na raspolaganju kao svjedok i otuđene kartice odmah poništite.

PRONAŠAO MINE

Prilikom obrade poljoprivredne površine između Ade i Šodolovaca građanin je, u prijepodnevnim satima 18. listopada, pronašao dvije protuoklopne mine. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo mine.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.