banner izzy2016

hitna1

Tijekom protekla 24 sata Centar 112 Osijek zaprimio je ukupno 296 poziva, od toga 50 za hitnu medicinsku pomoć, 22 za policiju i 1 poziv za vatrogasce.

U protekla 24 sata na području Osječko - baranjske županije zabilježeno je 6 prometnih nesreća u kojima je 1 osoba smrtno stradala. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i Đakova, a jedna na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca. Vatrogasci D. Miholjca – gasili požar nusprostorija i osobnog vozila u Donjem Miholjcu.

Policijsko izvješće OBŽ za ponedjeljak (16.10.2017.)


PROMETNA NESREĆA S POGINULOM OSOBOM

Oko 19 sati 15. listopada 30-godišnja hrvatska državljanka upravljala je osobnim automobilom županijskom cestom ŽC 4047. Između Miholjačkog Poreča i Radikovaca vozilom je udarila u tijelo 32-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je ležao na sredini kolnika. Ozlijeđeni 32-godišnjak prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je, uslijed zadobivenih ozljeda, preminuo. Policija nastavlja daljnji rad na utvrđivanju činjenica.


IZ NEZAKLJUČANIH KUĆA UKRAO NOVAC

U poslijepodnevnim satima 12. listopada nepoznati je počinitelj iz dvije nezaključane kuće u Ulici Jure Kaštelana u Tenji ukrao ukupno nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem. Iskustva govore da počinitelji dobro znaju kada u Vašem domu nema nikoga.

Kako se zaštititi?

- Zaključavajte ulazna vrata zgrade, stana ili kuće i kad ste unutra. Sjetite se zatvoriti prozore ili balkonska vrata ukoliko napuštate kuću ili stan.

- Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji omogućavaju lakše penjanje (ljestve ili sanduci).

- Na ulazna vrata postavite sigurnosne lančiće, širokokutnu špijunku i interfonski uređaj.

- Lako dostupne podrumske i garažne prozore osigurajte roletama s postavljenim posebnim osiguračima ili željeznim rešetkama. - Upamtite: ni najbolje brave nisu učinkovite ako ih ne zaključavamo.

- Ključ stana ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili na drugom lako dostupnom mjestu.

- Vrijedne predmete ne ostavljajte i ne držite ih u neposrednoj blizini prozora i vrata.

- Veće količine novca i dragocjenosti ne držite u posudama na kuhinjskim policama, pod madracem ili među rubljem u garderobnim ormarima. Imajte na umu – provalnicima su ta mjesta dobro poznata.

Neznanci koji obilaze zgrade i kuće mogu biti provalnici koji provjeravaju u kojim stanovima nema stanara, pa pokušavaju zapamtiti njihov izgled i registracijsku oznaku njihova vozila, proučavaju dnevni ritam i navike stanara.


PROVALIO U PRODAVAONICU

Nepoznati je počinitelj, u noći s 13. na 14. listopada, pokušao provaliti u cvjećarnicu u Dardi. Potom je provalio u prodavaonicu i ukrao više od 80 šteka raznih cigareta, razna alkoholna pića i prehrambene artikle, pričinivši materijalnu štetu veću od trideset tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.


UKRAO BICIKL

Tijekom poslijepodnevnih sati 14. listopada nepoznati je počinitelj ukrao bicikl iz stambene zgrade u osječkom naselju Sjenjak. Krađom je 41-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.


U POŽARU IZGORJELO VOZILO

Oko 16 sati 15. listopada, uslijed kratkog spoja na električnim vodičima signalnih svjetala, došlo je do požara na osobnom automobilu parkiranom u garaži u Kolodvorskoj ulici u Donjem Miholjcu. Automobil je u potpunosti izgorio, a garaža je djelomično nagorjela. Vlasniku je nastala materijalna šteta od oko trideset pet tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće.


PRONAŠLI BOMBE, DIJELOVE PROTUOKLOPNE RAKETE I ZRNA

U prijepodnevnim satima 13. listopada građanin je u šumi kod Makloševca pronašao ručnu bombu.

Istoga dana, također u prijepodnevnim satima djelatnici baranjske tvrtke u šumskom predjelu u području Kopačkog Rita pronašli su dijelove kućišta raketnog motora protuoklopne rakete.

U polju kod Valpova, prilikom iskopavanja bagerom, građanin je u poslijepodnevnim satima 15. listopada iskopao tri artiljerijska zrna iz Drugog svjetskog rata.

Prilikom šetnje u Zoljanu u poslijepodnevnim satima 15. listopada, građanka je uočila ručnu bombu.

Na mjesta pronalaska izišli su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu koji su preuzeli bombe i dijelove rakete te uništili zrna.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da ne donosite sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već nas o nakani predaje obavijestite na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
Pinterijeri

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.