bon2017 12

policija1

Tijekom protekla 24 sata Centar 112 Osijek zaprimio je ukupno 295 poziva, od toga 42 za hitnu medicinsku pomoć, 19 poziva policiju i 4 za vatrogasce.

U protekla 24 sata na području Osječko - baranjske županije zabilježeno je 8 prometnih nesreća samo sa materijalnom štetom. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, dvije na području Belišća, a po jedna na području Donjeg Miholjca i Belog Manastira. Vatrogasci Osijeka – imali su tehničku intervenciju spašavanje osobe iz lifta i gašenje požara građevinskog otpada u Hrastovoj ulici u Osijeku.

Na vojnom poligonu Gašinci tijekom dana provoditi će se aktivnosti uz uporabu bojevih sredstava.

 

Policijsko izvješće OBŽ za srijeda (11.10.2017.)


UKRAO NOVAC

Nepoznati je počinitelj 9. listopada iz prostorija obiteljske kuće u Pavlinovićevoj ulici u Đakovu ukrao nekoliko tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.


LAŽNO SE PREDSTAVILE I UKRALE NOVAC

U poslijepodnevnim satima 10. listopada, dvije nepoznate žene došle su u obiteljsku kuću 82-godišnjakinje u Strossmayerovoj ulici u Osijeku. Lažno su se predstavile kao djelatnice novčarske institucije, izjavile da trebaju preuzeti stare novčanice te su od 82-godišnjakinje preuzele više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Kako ne biste postali žrtve prevaranata, savjetujemo slijedeće:

  • - Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ.

  • - Ako se osoba predstavi kao „službena“, tražite na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid.

  • - Ne dajte se zavesti uvjeravanje nepoznatih osoba njihovim titulama i sličnim nastupima.

  • - Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom, primjerice, „bolesti“, nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta (medicinskih pomagala, na primjer masažera, knjiga, posteljine, posuđa i sličnog), izmjene novca, traženja milostinje ili naplate računa za na primjer medicinske ili dimnjačarske usluge i sličnog – jer se izlažete riziku. Samo nekvalitetna, neoriginalna i roba sumnjivog porijekla može se prodavati po znatno nižim cijenama od uobičajenih.

  • - Kada ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži.

  • - Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično).

  • - Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila. Upozorite starije osobe na opasnost i ponavljajte im ove savjete. Posumnjate li u osobe koje vam dolaze, a posebice ako je riječ o počinjenju kakvog kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj „192“!


POŽARI U OBITELJSKIM KUĆAMA

Uslijed neispravnosti dimnjaka u obiteljskoj kući na Školskom trgu u Bijelom Brdu, u jutarnjim satima 10. listopada, došlo je do požara. Izgorio je dio stropa i krovišta. Vlasnici je nastala materijalna šteta od oko dvadeset tisuća kuna.

Istoga dana, također u jutarnjim satima, zbog neispravnosti spoja dimovodne cijevi i dimnjaka, došlo je do požara u dijelu obiteljske kuće u Kaštelanovoj ulici u Tenji. Uslijed proboja plamena na drvenu gredu izgorio je dio krovišta. Vlasnici je nastala materijalna šteta od oko dvije tisuće kuna.

Nadležnim državnim odvjetništvima policija podnosi izvješća.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.