bon2017 12

hitna

Tijekom protekla 24 sata Centar 112 Osijek zaprimio je ukupno 329 poziva, od toga 46 za hitnu medicinsku pomoć, 34 poziva policiju i 5 za vatrogasce.

U protekla 24 sata na području Osječko - baranjske županije zabilježeno je 6 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede. Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka, a po jedna na području Donjeg Miholjca, Belišća i Belog Manastira. Vatrogasci Osijeka – tehnička intervencija otvaranje kuće u Zvečevskoj ulici u Osijeku, gasili požar kuće u Tenji (sudjelovali i vatrogasci Tenja). Vatrogasci Bijelog Brda, Dalja i Osijeka – izišli na intervenciju gašenja požara dimnjaka i prostora uz njega u Bijelom Brdu, dojava je bila da nešto gori u potkrovlju kuće.

 

Policijsko izvješće OBŽ za ponedjeljak (10.10.2017.)

 

PROVALA U PRODAVAONICU

Nepoznati je počinitelj, u noći s 8. na 9. listopada, provalio u prodavaonicu u Kaštelanskoj u Osijeku. Počinitelj je ukrao novac, nekoliko stotina kutija raznih cigareta, nekoliko desetaka paketa duhana i više bočica alkoholnog pića, ukupne vrijednosti više tisuća kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.


PRIJEVARA

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 52-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo prijevara. Tijekom lipnja 52-godišnjak je od 49-godišnjakinje iz Krndije uzeo nekoliko tisuća kuna za isporuku ogrjevnog drveta, koje do danas nije isporučio. Policija je nadležnom državnom odvjetništvu podnijela posebno izvješće.


PRONAŠAO RUČNU BOMBU

U poslijepodnevnim satima 9. listopada, građanin je u polju u blizini šume na području Čepina pronašao ručnu bombu M-75. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je preuzeo bombu.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo sve građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.