bon2017 12

pokvarenahrana

Kako su ovih dana vrućine dosegle svoj vrhunac i vjerujemo kako svatko pokušava naći bar malo hlada ili neki oblik raslađivanja organizma, mnogi su potražili spas u bazenima ili na moru.

Nažalost, kriza u Hrvatskoj još uvijek ne jenjava mnogi nisu imali mogućnost odlaska na more, te su odlučili svoje ljeto provesti po bazenima diljem Slavonije, ali i u Mađarskoj.

Jedne od željenih destinacija nas Slavonaca (onih koji ne odlaze na more) su svakako bazeni u našoj okolici, a naravno tu je i omiljena Mađarska koja prema nekim posjetiteljima, a i našim čitateljima pruža stvarno nešto vrhunski uz niske cijene. Uz bazene za one koji ne vole baš umjetno, na raspolaganju je svakako i kupanje u Orahovici na njihovom jezeru, na jezeru Lapovac u Našicama na kojem se možete kupati na vlastitu odgovornost te Dravi koja možda izgleda primamljivo, ali je sigurno i najopasnija zbog mogućih virova i grana koje znaju biti itekako pogibeljne.

Gdje god da se odlučite ići, na mjesta koja smo vam spomenuli, svako obratite pozornost na hranu i pića koja nosite sa sobom ili ju kupujete u obližnjim prodavaonicama. Nažalost, upravo ovih dana na jednom od kupališta došlo je do mučnina većeg broja ljudi, koji su se prema prvim neslužbenim podacima otrovali sladoledom ili nekom drugom hranom. Tako je ovog vikenda u Našičku bolnicu pomoć zatražilo nekoliko starijih i mlađih osoba sa sličnim simptomima, a radilo se o velikoj mućnini i povraćajnu, a nakon toga i dehidraciji.

Zbog svega ovoga napominjemo još jednom kako nošenje hrane i pića, po ovakvim uvijetima kada temperature narastu i preko 40 stupnjeva, zahtijevaju nošenje i prenosnih frižidera ili sličnih uređaja koji naše namirnice spašavaju, a samim time i nas.

Za kraj moramo naglasiti i napomuti još jedno važno upozorenje, a to je da ukoliko ste na kupanju, nemojte u vodu ulaziti pre naglo kako tijelo ne bi doživjelo šok. Uvijek prije ulaska u vodu dobro i polako ohladite vratne žile i žile na rukama, kako bi tijelo malo ipak smanjilo temperaturu prije ulaska u vodu. Naime, voda zna biti i 20 stupnjeva nižih temperatura nego što bude na suncu, pa su to ekstremne razlike za naša tijela koje znaju biti itekako pogubne.

 

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.