bon2017 12

poplave0

U uredu gradonačelnika danas je po drugi put održan sastanak kriznog stožera. Ovoga puta radilo se o Županijskom kriznom stožeru, a sazvao ga je načelnik stožera dožupan Željko Kraljičak. Uz domaćine Krešimira Žagara i zamjenika Stjepana Pintarića na sastanku je bio prisutan dožupan Željko Kraljičak,  drugi dožupan Dragutin Vulin, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković kao i svi ostali članovi kriznog stožera. Tu su također bili i načelnici i donačelnici općina Donja Motičina, Feričanci, Đurđenovac i Podgorač.

poplavee4

„Na sastanku su prisutni upoznali vodstvo stožera sa situacijom i to onako kako se događalo na terenu od samih početaka kako su nastajali problemi. Kao što javnost već zna, uslijed velikih količina oborina došlo je do izlijevanja svih postojećih vodotoka na području grada kao i svih drugih naselja uz Našice. Kanalizacijska mreža se također potpuno napunila te je na nižim dijelovima grada došlo i do njenog izlijevanja tako da su gotovo istovremeno puknulo nekoliko žarišta. Državne ceste koje su također bile poplavljene prema Požegi i prema Osijeku, kao i županijske ceste prema Makloševcu i kroz Velimirovac, niz gradskih ulica kao i veliki broj stambenih objekata koji su bili ugroženi i koji su se morali spašavati zečjim nasipima. Mogu reći kako smo uspjeli obraniti grad, stambene i gospodarske objekte, ali štete će sigurno biti i zbrajati će se nakon što bujice prođu. Općine u okolici Našica također imaju velikih problema i ta sva voda se praktički preljeva kod njih pa tako velikih problema ima Đurđenovac i Podgorač, a prije toga i Donja Motičina i Feričanci. Svi oni sa svojom operativom, vatrogascima i drugim djelatnicima brane ugrožena područja sa vrećama pijeska ili prokopavanjem kanala strojevima. Mi kao grad smo susjednim općinama pomogli u dijeljenju dodatnih vreća, a sa stožerom je danas dogovoreno kako će i dodatnih nekoliko tisuća biti podijeljeno tokom noći kako bi se uspješno obranili od poplave. Mi naravno sa zabrinutošću gledamo što se događa u nižim dijelovima grada a također i mjesta Jelisavac, Lađanska, Lila i Ribnjak.“ – rekao je domaćin sastanka gradonačelnik Krešimir Žagar.

poplavee

Nakon sastanka, obišli smo nekoliko najugroženijih mjesta u Jelisavcu i Lađanskoj i mogli smo se uvjeriti kako voda i dalje nadire u enormnim količinama te da je na desetke kuća itekako poplavljeno. Do sada je prema našem sudu najviše stradala Bistrička ulica u Jelisavcu gdje je cijela ulica pod vodom, a nažalost upravo je došlo i do preljevanja u Lađanskoj. Nažalost kiša i dalje pada te se novi problemi mogu samo očekivati. 

bricks2016

 

Povezani pojmovi:

Log in to comment
banner1
docek3

gelo1

banner22015

banner310 2581a

reklama310x258 1

Najnovije galerije

 sib c  fightsite c     logo-Jooble1 

Vidljivost

www.nasice.com | ISSN: 1848-7599 | © 2015 Hall j.d.o.o. | Sva prava pridržana.